Bokmässedags! :D

Jag vet, jag är inte i år i Sverige på den underbara bokmässan, och jag hoppas att alla där ute tar med sig en dem av bokmässan till mig och visar mig hur roligt ni hade där! :D Jag är ganska taggad över inlägg om det (även om jag kommer att bli avundsjuk på samma gång, men det kan jag deala med) och jag tänkte dela med mig det enda som jag kan bidra med bokmässataggandet: Förra årets bokmässevideo! 
 
 
Vill ni också se bokmässevideon 2011? Klicka dig vidare då! 

Latmasksgöra för mig

 
Jag har ju inte berättat vilka ämnen jag har i skolan! Jesus, ledsen för inte har berättat det för er (en (bra) anledning kommer!) men jag ska berätta för er här och nu! 
 
1st Period - US History
2nd Period - Stained Glass
3rd Period - Practical Writing with Computers
4th Period - Spanish II
5th Period - Library Assistent
6th Period - Geometry
After school - Cross Country träning
 
Så, jag har lall-ämnen, jag erkänner det själv för alla amerikaner också! Det är verkligen chill och det enda jag behöver plugga är U.S. History, allt annat är simpelt som bara den. Det roligaste på schemat är solklart Library Assistent och Stained glass. Som Biblioteksassistent så dreglar jag över böcker i en timme typ. Se till att det ser fint ut, gör lite pappersarbete, klipper och klistrar och pratar böcker med bibliotekstanterna :)
 
Sen är Stained glass väldigt roligt! Man krossar och skär i glas och gör olika saker! Jag börjar bli en master på allt, men sakta och säkert går det! Jag älskar allt som är kreativt på någon nivå och det här är perfa för mig, bättre än pottery och art som jag ville ha ifrån början :)
 
Det går helt enkelt bra för mig i skolan (kanske lite för bra?) men det fanns en liten anledning till att jag inte var säker på att jag skulle berätta för er allihopa för jag och min värdmamma snackade ett tag om att jag kanske ska byta värdfamilj (av två olika anledningar) och det kommer faktiskt att hända, men jag har för tillfället ingen familj att flytta till så jag väntar på en ny familj som vill ha mig. Så jag kommer nog inte flytta inom de kommande två-tre veckorna, så jag kommer fortfarande göra det som jag gör just nu, så det är min vardag. 
 
 

38|52 Djurlikt

Canon EOS 7D + Canon EFS 50mm f/1.4
 
[52 veckor är en utmaning för mig själv där jag ska fota ett foto riktat till ett tema varje vecka i ett helt år.]

37|52 Rullar framåt

Canon EOS 7D + Canon EFS 17-85mm f/4-5.6 
 
[52 veckor är en utmaning för mig själv där jag ska fota ett foto riktat till ett tema varje vecka i ett helt år.]

36|52 Ett fint lag

Canon EOS 7D + Canon EFS 17-85mm f/4-5.6 
 
[52 veckor är en utmaning för mig själv där jag ska fota ett foto riktat till ett tema varje vecka i ett helt år.]

Mitt fina rum

Canon EOS 7D + Canon EFS 17-85mm f/4-5.6 

 

 

 


High School Time!

 
I onsdags så började jag skolan, japp, den fina skolan som kallas Olympic High School! Så det har varit tre hela skoldagar med amerikanskt beteende och upplevelser! Första dagen så hade jag för höga förväntningar, jag menar come on, man får det när man åker skolbussen till skolan! Så i slutändan var det inte min bästa dag. Men sedan dess har allt blivit bättre och bättre! 
 
Jag vet inte om jag har berättat det tidigare men jag har joinat skolans cross country team! Cross country är terränglöpning och en populär sak i min skola och verkar vara det i andra skolor också. I början var jag tveksam över det, jag menar, att springa varje dag med en grupp som är säkert så mkt bättre än sig själv, såklart tvekar jag lite grann. Men just nu så hoppas jag att den här terminen aldrig ska ta slut! Det är superroligt att springa i ett team, jag har träffat så många sjukt fina personer i teamet! Jag blir ju sjukt ledsen bara att tänka på att cross countryn pågår enbart på höstterminen! Men jag har precis börjat med det så jag ska ta vara på den tiden jag har just nu! Jag började förra veckan med det, en vecka innan skolan började och idag hade jag mitt första lopp! I torsdags fick jag min utrustning, eller ja, uniform och som ni ser så är vi i blått och silver. Det är två bilder ifrån torsdags, och det är den längst upp till höger och nedanför den. Det är Annie som är med på bilderna, min fina vän som jag verkligen klickade med på en gång! Ni ser också en urusel bild på mig med allt på mig, den bilden tog jag kl 5 imorse innan jag skulle lämna hemmet för att åka till Tahoma där loppet var. Det var en stafett-liknade lopp med terräng som heter duga! 
 
Loppet var 3 K, alltså 3 km långt som innehöll skogspartier fyllda med rötter som ville fälla en, en sicksackbacke uppför som pågick förevigt och såklart det solklaraste med racet, att man skulle springa 100 meter i vatten som räckte en till midjan så det var ingen idé att simma igenom det. Det kallas terränglöpning! Och ifrån min skola hade vi två team av hela teamet, då var man 5 st i varje team som körde stafett, alla skulle springa hela loppet. Lite lulligt förklarat, men det viktigaste var att jag förstod allt, jag var en av dem som sprang. Jag var verkligen livnervös för jag hade blivit satt i första teamet, alltså där alla andra ifrån vårt team som är dupersnabba! Som de också skämtade om "the alpha team". Det gjorde mig mer nervös. 
 
På plats var det 200 andra team från olika skolor. Det var kaoooz. Men jag lyckades göra min del och badade efteråt med hela mitt team och bara hade det roligt! efteråt skattade jag åt mig själv över hur nervös jag var för ett lopp, men den känslan tror jag de flesta har.
 
Vad mer har hänt den här veckan? Jo, vi hade en samling igår, alltså fredags med hela skolan varav jag blev presenterad för hela skolan... Och jag trodde att det skulle bli roligt, well, det var lite awkward.... Men jag var inte ensam, utan med fyra andra utbytesstudenter, tre från Tyskland och en från Kazakstan. Men ja, det var helt enkelt väldigt högljudd där inne om man säger så, och helt olikt ifrån Sverige, men det är nog meningen! Det är de mesta som har hänt i stora drag! 

Min awesomiga helg

 
Den här helgen har verkligen varit magiskt på olika nivåer! Från fredags till igår, alltså måndags så har jag varit och campat i närheten av Forks med en bunt med fina personer och underbara vyer! Till dit vi skulle drog vi med min värdmammas fyra hästar, och det fanns andra som gjorde desamma så det var en hästhelg över det hela. Ovanför ser ni Diego i trailern som jag tog medan vi väntade på att byta ett täck som fick punka. 
 
 
Ovanför er har ni de bästa bilderna som blev av genom att ta foton i en rörande bil i skymningen. Vi körde förbi en sjö som hette Lake Crescent vilket hade de vackraste vyerna ever! Och första bilden är med solen stigande neråt i horisonten och andra bilden är precis på andra sidan sidan av solen vilket gav den fina blåa färgen!
 
 
Alla kvällar som fanns var det alltid en stor lägereld med underbart folk runt omkring det med en massa s'mores och värme! Det var verkligen en underbart sätt att avsluta kvällen på! 
 
 
Här var boplatsen för helgen. Jag sov i soffan med en sovsäck som värmande filt (vilket också var väldigt varmt). Det var som ett stort lastutrymme med ett handfat, ett gaskök och två soffor. Och som ni ser i mitten av bilden så har ni en avbild av Big Foot. Och väggarna var täckta med artiklar om Big Foot. Jag uppfattade det som ett skämt, för att tror inte att de trodde på hen... 
 
 
På söndagen fick jag och min utbytessyster Sina chansen att fiska lax och havsabborre! Det var verkligen det roligaste jag har gjort! Det nappade bra också! Vi kom dit till en fin soluppgång och under morgonen så bara nappade det på! Vi drog upp så många som vi fick dra upp, alltså 12 st från varje sort! Jag fick en av de största havsabborrarna som de som jag åkte med hade sätt och de sa att de hade fiskat i över 20 år på samma ställe! Det blev nästan historien av helgen, hur en svensk tjej slår fiskemännen i sitt egna hemland. Det var verkligen grymt! Och fisken smakart underbart! Det är verkligen det godaste som finns, färsk fisk! 
 
 
På vägen hem från fiskandet så passerade vi ännu en vacker vy, ett strömmande vattenfall som bara var extremt vacker att titta och lyssna till! 
 
 
Så måndagen, jag bestämde mig att följa med grabbaran grus igen för det var så extremt roligt! Jag fångade världens vackraste soluppgång på bild, hur solen gick upp från Kanada, det var bara extremt underbart! Den dagen nappade det inte lika mycket, men vi fick fisk, så det var lugnt! Det var verkligen en underbar helg! Jag red också en hel del, men det hann jag inte riktigt få med på bild! Ett långt inlägg, men det är värt att visa den här härliga helgen! Börjar skolan imorgon, tagg för det! 
 

35|52 Glädje

Canon EOS 7D + Canon EFS 17-85mm f/4-5.6 
 
[52 veckor är en utmaning för mig själv där jag ska fota ett foto riktat till ett tema varje vecka i ett helt år.]