{ Foto- och bokblogg á la Frida -

New York City

New York City. Det var mitt första stopp i USA när jag kom dit. Jag stannade där i två dagar på ett hotell nära flygplatsen med 200 andra utbytesstudenter. Jag har varit i New York City en gång innan och staden var desamma när jag kom dit igen. 

 

 
För dig som inte har kunnat ta dig till NYC, det är en upplevelse i sig. I en stad som får plats för Sveriges population och lite till så är det mäktigt att gå igenom gatorna som omringas av höghus, stressade människor och Starbucks på varenda hörna. Den gående staden. Staden med en puls. Det står aldrig still i en stad som New York City. Och varför skulle det?
 
 

New York City är fylld av historia men när man går på gatorna i New York så skulle ingen kunna lista ut att det är en ganska gammal stad med all modern arkitektur. Men kanske är det inget man bryr sig om när man är på semester i New York för vem bryr sig egentligen om ens släkting kanske kom till Ellis Island eller Triangle Shirtwaist Factory fire som det fortfarande idag finns spår av. Om du är en äkta svenne så kommer du bara till New York för att shoppa på dig allt som får plats i din resväska om du nu sätter dig på den.  

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback