{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Seattle

 
Seattle. Den högkåksstaden som låg närmre än Stockholm som jag kunde åka till när jag saknade storstadspulsen. Min första stora förvåning när jag besökte Seattle var nog över hur litet det är ändå för att vara en storstad. En kompakt stad som man kan gå igenom kulle efter kulle på mindre än timma. Bara för att ge er ett perspektiv så är Stockholms tätort ca 5 gånger större än Seattles. Tre saker som Seattle är känt för är The Gum Wall i Post Alley, Pike Place Market och The Space Needle.
 
 
Jag var vid the Gum Wall tillsammans med min cross country polare och vi pratade nog lite för högt för jag frågade "hur kan man bara börja en trend som denna?" och det var en äldre man som kom fram till mig, med sliten läderjacka och en Seahawk keps på huvudet, som förklarade för oss två att det var en teater som höll hus där i närheten och folk satte upp mynt med hjälp av tuggummit att ge till teatern. I början försökte ägarna faktiskt skrapa ner detta, men gav upp. Idag är det en trend att sätta upp sitt tuggummi för att bidra av det här konstverket. Om nu den här berättelsen är sann, det vet jag inte, men jag vill tro på magin i den historien. Jag vet att det ska finnas liknade väggar i andra delar i världen så Seattle är inte den enda vägen man kan hitta den här äckliga men ändå charmiga konsten. 
 
 
Pike Place Market. En marknad som är under tak som säljer allt som Hötorget säljer och en massa mer. Du kan få tio kilos laxar kastade över ditt huvud, känna doften av alla blombuketter som är en njutning för både näsan och ögonen. Under marknaden fortsätter småbutikerna med retroaffischer, afganska väskor och det godiset som Seattle kan erbjuda. 
 
 
The Space Needle, den når tyvärr inte till rymden med sina ynka 184 meter upp i skyn. Men det ska vara en trevlig vy över Seattle när vädret inte ställer till och en fin restaurang uppe på toppen. Jag vet tyvärr inte hur fin vyn är för jag inte har åkt upp i den. Jag vet, jag var där i ett år och tog inte chansen att åka upp, men man vill inte åka upp när vädret inte är på topp eller om plånboken är full av malar. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback