Posters

 
Två till posters som jag har gjort till min skolas bibliotek. Det är verkligen så roligt att det finns någon som tror på mina idéer som personalen där gör just nu. De har gett mig friheten att göra lite som jag vill och det älskar jag dem för. 
 

Library Assistent, that's me!

 
Under mitt första halvår så hade jag en ämne som library assistent. Det måste låta tråkigt, men det är ärligt talat det mest passade ämnet för mig! Det är väldigt chill, sorterar böcker, pratar böcker, gör småsaker och det är ett ämne där man inte behöver plugga varje lektion. Det är bara en terminskurs så den här terminen var det planerat att jag inte skulle ha det, meeeeen jag droppade spanska för att ha den kursen igen! Så jag är redan som de kallar mig "a trained aids" så jag har andra uppgifter och låter de nya ta hand om uppgifterna jag hade förra terminen. Så just nu hjälper jag till med registeringen med nya böcker, hjälper de andra assistenterna och andra saker. Det som bibliotekarien har gett mig är friheten att komma på med mina egna projekt, vilket jag har börjat med. Ovanför ser ni två posters som ska hänga i biblioteket, samt jag ska göra "If you have read (blank) then you should read this"-häften/posters. Plus jag kommer få min egna station där jag kan göra en display om de 100 bästa ungdomsböckerna genom tiderna, listan som kom ut förra sommaren! Jag är fett taggad!
 

Ännu en dans

 
Ännu en amerikansk dans: Tolo. Det är tjejernas dans, vilket betyder att det är tjejen som ska fråga killen. Det är inte den populäraste dansen med tanke på att tjejer kan vara löjliga och inte fatta att det är inte så svårt att fråga en kille eller gå solo! Jag gick faktiskt på två tolos med tanke på att min kille går på en annan skola. Väldigt olika varandra med tanke på att det är två olika typer av high school, mest i antal. Ärligt talat även om det var lite lame i mellan åt så var jag där med mina vänner och hade var nice! Så på bilderna ovanför så är det jag, Ashlin och Allisa, mina buddies, trogna vänner! Det är dem som får mig att le, håller mig sysselsatt och fram för allt: de står ut med mig! :P 

Det finns ingen annan plats som hemma

En plats
På jorden jag känner mig 
Trygg 
 
Jag vet
Vart den platsen 
Finns
 
En famn 
Av den jag älskar är den 
Platsen
 
Min kära
Är inte nära mig 
Längre
 
Jag blundar
Och ser den jag 
Älskar
 
Bilden brister
Dock varje gång jag öppnar
Ögonen 
 
En verklighet
Som denna är jobbig att 
Leva
 
Jag vill hem
Till din famn
Till din kärlek
 
<3
 
Femte november tvåtusentretton skrev jag den här texten. Skrev väldigt snabbt i mina fästisar på datorn. Jag läste igenom den igen idag. Jag skrev detta när allt var jobbigt här. Skrev om min saknad för Sverige till det ni ser ovanför. Jag är på ett utbytesår i USA. Såklart så kommer jag sakna Sverige. Jag kommer sakna alla jag älskar, jag kommer sakna alla mina vanor, jag kommer sakna alla dofter, smaker, vyer och ljud som jag kan höra därifrån. Att sakna nåt betyder inte att man har förlorat nåt. Det betyder bara att man inte har hittat något som kan fylla upp den platsen som det man hade förut hade. Det som är knepigt med saknad är att man aldrig vet om det platsen kan bli fylld igen. För min del just nu vet jag att den kan bli fylld igen. Så fort jag kommer hem till Sverige. Det är nog därför jag ser fram emot den dagen jag när svensk mark. Min hjärna har börjat förberedda mig för den dagen, drömt om hur jag kommer ut ur Arlanda, i taxin på väg hem. Men det är som sagt en dag som kommer att komma. Och tills dess så har jag tid att roa mig här. Jag kommer leva mitt liv här. Vara med de nya personerna som cirkulerar i mitt liv. Men ibland är det bara svårt att kunna tänka på annat. Det är verkligen inte så att jag sitter och storbölar och tänker på vad alla gör där hemma. Utan det är snarare att jag saknar tryggheten, stabiliteten, friheten som jag har i Sverige. Jag saknar att kunna slappna av, kunna leva lite Hakuna Matata (och nu vill jag se Lejonkungen :P) kunna vara 100% mig själv. 
 
Ni kan tolka det som hemlängtan om ni vill. 
 
För mig har jag fått uppleva en av de största 
berg-o-dal-banorna i mitt liv so far
och jag är börjar blir redo för den 
att ta slut.
 
<3
 
(jag är okej, behövde bara skriva av mig, jag försöker inte oroa er!)