{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Nu kör vi en sån här

Hannah verkar vara nyfikna på mig visslingen med tanke på att hon ha nominerat mig att följa taggen "Sisterhood of the World Bloggers Award". Eller så är hon irriterad att jag uppdaterar så sällan. Who knows? Men jag känner med hedrad och rörd att det finns någon som minns mig i den stora bokbloggsvärlden så jag kör på helt enkelt. Det blev 10 frågor allt som allt.

 

Vad läser du just nu?
Ärligt talat så läser jag ingenting just nu. Mitt liv är lite allt för kaosigt för att läsa en bok.


Vad fick dig att börja läsa böcker?
Det var nog många faktorer som fick mig att läsa. I början läste man för att lära sig det svenska språket. Sen efter ett tag så började man läsa för innehållets skull. Man läste också för att kunna göra provet/uppsatsen som skulle göras på boken. Men den anledningen som har nog funnits som en baktanke från då till nu är nog ärligt talat för jag var trött på verkligheten. Det är skönt att få slappna av och vara i en annan värld där ens egna problem verkar minimala. 


Har du en crush på någon kille som endast finns i bokens värld? Exempel Augustus Waters från Tfios, Edward från Twillight osv.
Jag har cruschar på många bokkillar, men de är som en fling som inte varar länge. Men självklart har man de som man läser om stycken i böcker för att uppleva lite mer av dem. Warner från Tahereh Mafis böcker är en av dem. (Bara en tanke: tänk om jag var homosexuell, då skulle den här frågan vara sjukt konstigt att besvara....) 

 

Är det någon bok du har läst om? I så fall hur många gånger?
Jag har läst om många ljuva böcker i mina dar. Vilka och hur många gånger det kommer jag knappt själv ihåg. Men det var en sjukt smart kille i en bok som jag nyss läste som beskrev själet varför man läser om böcker.

“Listen," he said one afternoon in the library. "You have to read a book three times before you know it. The first time you read it for the story. The plot. The movement from scene to scene that gives the book its momentum, its rhythm. It's like riding a raft down a river. You're just paying attention to the currents. Do you understand that?" 

"Not at all," I said.

"Yes, you do," he said.

"Okay, I do," I said. I really didn't, but Gordy believed in me. He wouldn't let me give up.

The second time you read a book, you read it for its history, its knowledge of history.”

(Tredje själet kommer de aldrig fram till i boken, men fint citat är det fortfarande)


Har du något favorit citat från en bok?
Såklart jag har många favoritcitat! alla har nog det! Men de citat jag gillar som mest är citaten som ingen förstår om man inte har läst boken, t.ex:

 

He especially loved people - is so happy, especially remembering Eloise.”

- Anna Carey, Eve


Vilket land läser du mest ifrån?
Jag tror det är lite självklart från USA, Storbrittanien och Australien. Men jag är faktiskt ett sort fan av böcker från Frankrike och Tyskland! Kanske inte läser så många böcker därifrån men har garanterat ett önsketänkande att jag ska läsa mer ifrån andra länder. 


Vilken är din favoritgenre? Och vilken/vilka genre/genrer läser du inte?
Jag läser allt förutom thrillers och deckare. Jag själv finner inget nöje i dem.


Om du fick chans att träffa en bokkaraktär.. vem skulle det vara och skulle du fråga den något?
Jag träffar alla karaktärer varje dag så fort jag läser om dem. Jag är dem. Jag följer dem. Så jag vet inte vilken karaktär jag skulle vilja träffa med tanke på att jag är med dem så fort jag läser en bok.


Vilken är den längsta bok du har läst?
Det är en bra fråga... Det kan vara en Arvtagaren-bok, Annna Karenina eller Harry Potter och Fenixorden. 


Vad ska du göra efter att du skrivit detta inlägg?
Jag ska fortsätta leva mitt liv, göra det som gör mig glad, må bra och le. :)
Kommentarer
Cecilia

Jag älskade ditt svar för "Om du fick chans att träffa en bokkaraktär"! Beskriver så bra hur jag själv känner. :D

2014-11-09 @ 15:04:11
http://swebookobsession.blogspot.se/
Hannah

Hej! Kul att du svarade på awarden & jag är verkligen inte irriterad på dig! :)

Du har såklart helt rätt på frågan om man har någon crush på en kille i bokvärlden..! Jag tänkte helt inte ordentligt när jag skrev frågan. Eller så var jag stressad. Den borde ha varit: har du en crush på någon? Så jätte bra att du la märke till det, ska nog ändra på min sida. kram, Hannah.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback