Inga rasister på våra gator

Imorgon är det val. Ca 80% av Sveriges befolkning är 18 år eller äldre och har en rösträtt, att göra sin röst hörd. Jag vet inte vad ni tycker men...

 

Jag vill leva i ett Sverige där varenda person har samma rättigheter.

Jag vill leva i ett Sverige där alla är trygga.

Jag vill leva i ett Sverige där hatet mellan människor inte finns.

Jag vill leva i ett Sverige där någon ska behövas tvingas ut från Sverige för att någon inte tycker att dem passar in.

Jag vill leva i ett Sverige där vi jobbar mot det bättre, inte står kvar på samma punkt eller gå bakåt.

Jag vill leva i ett Sverige med medmäsklighet.

 

Alla ni som läser detta - rösta klokt imorgon. Oavsett vilken färg ni röstar, oavsett om det är höger eller vänster, så röstar mot rasismen. Rösta mot orättvisor. Rösta mot människohatet. Och rösta för medmänsklighet och jämställdheten! 


BOKBLOGGSMARATON - Sista uppdraget

 
Jag vet jag ljög. Jag sa i början att det skulle vara 6-7 uppdrag, men så blev det och ingen kommer väl bli besviken? :P Jag kommer göra en sammanfattning av det hela, höja upp de inläggen jag log extra mycket till etc. Men först, sista uppdraget!
 
 
 
"We got a secret relationship"
 
ANDRA INLÄGG
 

BOKBLOGGSMARATON - Fjärde uppdraget

Nu har vi nått uppdrag 4! Ni alla som fortfarande är med, jag är stolt över er! Det är ingen brådska att klara av uppdragen, vill inte stressa er, uppdragen finns här på min blogg! Det enda jag tänkte nämna är att jag tänker bara uppdatera med era inlägg på min blogg en vecka efter uppdragen är slut. Så om ni vill att alla andra ska också se era uppdrag på min blogg så är 21 september den sista dagen att göra dem. Självklart är ni fria att göra dem efter det också men då kommer jag inte uppdatera dem på min blogg. Om du fortfarande vill anmäla dig så är det bara att slänga iväg ett mejl till photosandbooksbyfrida@hotmail.se!
Jag har valt mina favoritböcker och kom ihåg att på vissa bokstäver så har jag valt böcker som har varit sådär bara för att jag inte har haft en favorit på den bokstaven. (P.S Om jag har tid så ska jag länka och lägga på författare också på listan)
 

A - Allt för min syster

B - Boktjuven

C - Chasing Brooklyn

D - Die for me

E - Extremly close and incredibly close

F - Ful

G - Graceling

H - Harry Potter

I - Imorgon när kriget kom

J - Jellicoe Road

K - Krigarhjärta

L - The Looking Glass Wars

M - My Soul To Take

N - The Night Circus

O - The Outsiders

P - P.S Jag älskar dig

Q -

R - Röd Skymning

S - Scarlet

T - Tänk om det där är jag

U - Udda verklighet

V - Vilda gröna ögon

W - Wither

X -

Y - You against me

Z -

Å -

Ä - Älskade syster

Ö - Ögat över månskäran

1-9 - 14 år till salu

 


ANDRA INLÄGG

Lisas favoriter

 Annas läslista

Andreas uppmärksammar oss

Klara tycker om dessa

Johannas favoriter

 

Kajsas fina lista

Annas element i böcker hon gillar

Annas to-read-list

Vargnatts att läsa lista

 


BOKBLOGGSMARATON - Tredje uppdraget

 
Först och främst vill jag bara att alla vet att jag har koll på alla inlägg som kommer upp på era bloggar. Alla som har anmält sig, ni har en garanti att jag kommer att läsa och länka era inlägg! :) Här kommer tredje uppdraget och jag tänker ge er tid att göra de första tre nu, så fjärde uppdraget kommer på måndag! :) 
 
 
 

ANDRA INLÄGG
 Klaras favoritplats att läsa på
Vad är Anna stolt över?
Kajsa intervjuar Kajsa
Elvira i fem ord
 

BOKBLOGGSMARATON - Andra uppdraget

Nu är vi igång! Härligt med respons också! Jag älskar att läsa era inlägg därute! Ni som vill är fortfarande välkomna att hoppa in i gemenskapen genom att mejla mig (photosandbooksbyfrida@hotmail.se) att ni är intresserade och vilken blogg ni bloggar på. Och ni som behöver påminnelse eller roliga kommentarer från mig om maratonet så finns bloggens facebooksida
 
 
 
Det är svårt, det kan jag medge, att hitta den perfekta boken som beskriver just sig själv! Det kommer inte finnas en bok som är som sig själv förutom ens självbiografi. Men det kommer alltid finnas dem där böckerna som man läser och man kan relatera till sitt egna liv eller det känns som författaren har satt upp videokameror i ens hem eller läst ens dagbok. Den första boken jag måste dra upp är Anna and the French Kiss nu efter att jag har varit ett utbytesår i USA. Jag vet känslan att vara på ett nytt ställe som Anna, lokalisera sig och lära känna nya personer men samtidigt ha folk där hemma som man älskar. Såklart det finns skillnader mellan mig och Anna, men jag kan självklart relatera!
 
Sedan kommer vi alla vara med om sorg i våra liv. Vissa har tur att de inte vet om hur det känns än, men själv så förlorade jag min klasskompis för några år sen och ungefär tre månader senare så läste jag Chasing Brooklyn och jag satt och grät igenom boken. Inte bara för den var vacker utan att jag behandlade min sorg lite som karaktärerna i boken, jag tryckte undan den så mycket som möjligt. Att en bok som den kunde lära mig så mycket, snarare sagt, fick mig att förstå att i slutändan att det inte går att hålla inne sorgen utan man måste deala med den. Såklart jag har läst böcker som Himlen börjar här, Tell the Wolves I'm home och andra historier där folk förlorar nära och kära, men Chasing Brooklyn var en bok som passade in så bra i mitt liv när jag läste den, det var en sådan timing och den lärde mig att låta mig själv känna känslor. 
 
Nu så kommer jag vara lite kaxig med att säga att jag känner igen mig så väl i Rose från Vampire Academy. Okej, jag kanske inte är en vampyr på en cool vampyrskola som är med om coola äventyr hela tiden och har en Dimitri som pojkvän, men sättet hon är på, hur hon hanterar problem, sättet hon tänker på, jag kan relatera med det så grovt. Hon är modig, stor i munnen och kan tänka snabbt. Tre förmågor jag också tycker jag har. Attityden som Rose har, hur hon kontrollera de flesta situationer, jag sitter nickandes och instämmer fullt ut. Rose är en stark kvinna i mina ögon, precis det som jag skulle säga om mig själv. 
 
Anna and the French Kiss beskriver mina upplevelser, nu då om det året i mitt liv som jag bodde i USA, Chasing Brooklyn beskriver mina känslor, att jag kommer alltid att sörja de jag förlorar men sorgen blir lättare att bära efter ett tag och Vampire Academy beskriver min personlighet, att jag ser mina egna personlighetsdrag i en annan karaktär som nu råkar vara badassiga Rose. 
 

ANDRA INLÄGG

BOKBLOGGSMARATON - Första uppdraget

 
Första september idag, vilket betyder att vi drar igång! Jag vill först och främst säga till alla att det är helt okej att hoppa in i detta mitt i om det är så att ni känner er lockade! Ni behöver bara mejla mig (photosandbooksbyfrida@homail.se) om ni vill att jag publicerar era inlägg om maratonet  Ni ska inte heller känna er tvugna att göra varje uppdrag om det är så att ni får skrivkramp eller tiden inte räcker till, men självklart vill jag att alla ska göra ett försök att alla! :) Jag kommer göra alla uppdrag med er!
 
Ni som känner att ni behöver en påminnelse att komma ihåg detta - följ min facebooksida! Jag kommer lägga upp när nya uppdrag är på G och ge inspiration till vad man kan göra för alla som sitter och klurar! :) Men det ska inte vara så svårt att ge ens egna tolkning på uppdragen!  
 

 
Ett bokminne för min del? Jag har många fina minnen om böcker och allt som kretsar runt omkring det. Många av dem har ni varit en del av dem, att göra dem möjliga! Men det här är en liten historia jag har nära hjärta, som gör att jag ler varje gång jag tänker på det. 
 
Jag klev på tunnelbanan söderut i Stockholms innestad. Jag kommer ihåg att det var slutet av hösten och man satt bokstavligen och väntade på att snön skulle komma. Slutet av november tror jag att det var. Det första jag gör när jag kliver på är att titta mig runt efter en sittplats. Jag ser någonting som fick min blick att stanna. En halsduk. Men inte vilken halsduk, utan en röd halsduk men gula smalastreck. En Gryffindorhalsduk. Ägaren till halsduken var en tjej i ungefär samma ålder som mig. Hennes blick var riktad in i en bok. Sätet mitt emot henne var ledigt, så gissa vart jag satte mig. 
 
Jag satte mig ned och hon gav inga tecken att hon såg att hon märkte mig. Jag småler och försöker formulera en mening i mitt huvud. Det som jag får ut mig efter två minuters småleende är "Du, jag måste säga att jag älskar din halsduk." Hon tittar upp, ler och säger tack. That's it. Det är den där lilla conntection som vi har, vi båda Potterheads som sitter mitt emot varandra i en värld där inte många förstår varför vi ler för en rödgul halsduk. 
 

ANDRA INLÄGG
Ett minne om att det blåser på månen
Den fantasktiska Meg Cabotperioden
Melina Marchetta kan inspirera
Vardagsrums fyllt av bokhyllor
Det vill säga Twilight
 
Twilight - en början på allt
Cat Winters översättning
 "Coraline" vid fönstret
Riktigt bra morgnar
Stadsbiblioteket i Kiruna
 
Mejla med författare
Att sitta uppe tills ögonen blöder
Bänkboksläsning när det är som bäst
Filmer kan INTE ersätta böcker
Harry Potter kärlek
 
Barnbok av mormor
PUNKTmedis
Vargbröder vandra in i hjärtat