{ Foto- och bokblogg á la Frida -

BOKBLOGGSMARATON - Andra uppdraget

Nu är vi igång! Härligt med respons också! Jag älskar att läsa era inlägg därute! Ni som vill är fortfarande välkomna att hoppa in i gemenskapen genom att mejla mig (photosandbooksbyfrida@hotmail.se) att ni är intresserade och vilken blogg ni bloggar på. Och ni som behöver påminnelse eller roliga kommentarer från mig om maratonet så finns bloggens facebooksida
 
 
 
Det är svårt, det kan jag medge, att hitta den perfekta boken som beskriver just sig själv! Det kommer inte finnas en bok som är som sig själv förutom ens självbiografi. Men det kommer alltid finnas dem där böckerna som man läser och man kan relatera till sitt egna liv eller det känns som författaren har satt upp videokameror i ens hem eller läst ens dagbok. Den första boken jag måste dra upp är Anna and the French Kiss nu efter att jag har varit ett utbytesår i USA. Jag vet känslan att vara på ett nytt ställe som Anna, lokalisera sig och lära känna nya personer men samtidigt ha folk där hemma som man älskar. Såklart det finns skillnader mellan mig och Anna, men jag kan självklart relatera!
 
Sedan kommer vi alla vara med om sorg i våra liv. Vissa har tur att de inte vet om hur det känns än, men själv så förlorade jag min klasskompis för några år sen och ungefär tre månader senare så läste jag Chasing Brooklyn och jag satt och grät igenom boken. Inte bara för den var vacker utan att jag behandlade min sorg lite som karaktärerna i boken, jag tryckte undan den så mycket som möjligt. Att en bok som den kunde lära mig så mycket, snarare sagt, fick mig att förstå att i slutändan att det inte går att hålla inne sorgen utan man måste deala med den. Såklart jag har läst böcker som Himlen börjar här, Tell the Wolves I'm home och andra historier där folk förlorar nära och kära, men Chasing Brooklyn var en bok som passade in så bra i mitt liv när jag läste den, det var en sådan timing och den lärde mig att låta mig själv känna känslor. 
 
Nu så kommer jag vara lite kaxig med att säga att jag känner igen mig så väl i Rose från Vampire Academy. Okej, jag kanske inte är en vampyr på en cool vampyrskola som är med om coola äventyr hela tiden och har en Dimitri som pojkvän, men sättet hon är på, hur hon hanterar problem, sättet hon tänker på, jag kan relatera med det så grovt. Hon är modig, stor i munnen och kan tänka snabbt. Tre förmågor jag också tycker jag har. Attityden som Rose har, hur hon kontrollera de flesta situationer, jag sitter nickandes och instämmer fullt ut. Rose är en stark kvinna i mina ögon, precis det som jag skulle säga om mig själv. 
 
Anna and the French Kiss beskriver mina upplevelser, nu då om det året i mitt liv som jag bodde i USA, Chasing Brooklyn beskriver mina känslor, att jag kommer alltid att sörja de jag förlorar men sorgen blir lättare att bära efter ett tag och Vampire Academy beskriver min personlighet, att jag ser mina egna personlighetsdrag i en annan karaktär som nu råkar vara badassiga Rose. 
 

ANDRA INLÄGG

Kommentarer
Beate

SV: SÅ. BRA. Haha, jag skulle inte påstå att jag är Team Warner (än). Han var ju så sjukt fruktansvärt i första boken och jag har inte förlåtit honom än :P Men jo, det är väl på väg åt det hållet ;)

2014-09-03 @ 14:31:15
http://bokbeate.blogspot.se
Vargnatts bokhylla

Det här var lite klurigare men till slut så lyckades jag hitta ett svar :)

Riktigt intressant att läsa dina val :)

Elvira

Svårt, jepp, men älskar dina uppdrag! Kika gärna in på min blogg där mitt inlägg snart kommer publiceras ;D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback