{ Foto- och bokblogg á la Frida -

BOKBLOGGSMARATON - Första uppdraget

 
Första september idag, vilket betyder att vi drar igång! Jag vill först och främst säga till alla att det är helt okej att hoppa in i detta mitt i om det är så att ni känner er lockade! Ni behöver bara mejla mig (photosandbooksbyfrida@homail.se) om ni vill att jag publicerar era inlägg om maratonet  Ni ska inte heller känna er tvugna att göra varje uppdrag om det är så att ni får skrivkramp eller tiden inte räcker till, men självklart vill jag att alla ska göra ett försök att alla! :) Jag kommer göra alla uppdrag med er!
 
Ni som känner att ni behöver en påminnelse att komma ihåg detta - följ min facebooksida! Jag kommer lägga upp när nya uppdrag är på G och ge inspiration till vad man kan göra för alla som sitter och klurar! :) Men det ska inte vara så svårt att ge ens egna tolkning på uppdragen!  
 

 
Ett bokminne för min del? Jag har många fina minnen om böcker och allt som kretsar runt omkring det. Många av dem har ni varit en del av dem, att göra dem möjliga! Men det här är en liten historia jag har nära hjärta, som gör att jag ler varje gång jag tänker på det. 
 
Jag klev på tunnelbanan söderut i Stockholms innestad. Jag kommer ihåg att det var slutet av hösten och man satt bokstavligen och väntade på att snön skulle komma. Slutet av november tror jag att det var. Det första jag gör när jag kliver på är att titta mig runt efter en sittplats. Jag ser någonting som fick min blick att stanna. En halsduk. Men inte vilken halsduk, utan en röd halsduk men gula smalastreck. En Gryffindorhalsduk. Ägaren till halsduken var en tjej i ungefär samma ålder som mig. Hennes blick var riktad in i en bok. Sätet mitt emot henne var ledigt, så gissa vart jag satte mig. 
 
Jag satte mig ned och hon gav inga tecken att hon såg att hon märkte mig. Jag småler och försöker formulera en mening i mitt huvud. Det som jag får ut mig efter två minuters småleende är "Du, jag måste säga att jag älskar din halsduk." Hon tittar upp, ler och säger tack. That's it. Det är den där lilla conntection som vi har, vi båda Potterheads som sitter mitt emot varandra i en värld där inte många förstår varför vi ler för en rödgul halsduk. 
 

ANDRA INLÄGG
Ett minne om att det blåser på månen
Den fantasktiska Meg Cabotperioden
Melina Marchetta kan inspirera
Vardagsrums fyllt av bokhyllor
Det vill säga Twilight
 
Twilight - en början på allt
Cat Winters översättning
 "Coraline" vid fönstret
Riktigt bra morgnar
Stadsbiblioteket i Kiruna
 
Mejla med författare
Att sitta uppe tills ögonen blöder
Bänkboksläsning när det är som bäst
Filmer kan INTE ersätta böcker
Harry Potter kärlek
 
Barnbok av mormor
PUNKTmedis
Vargbröder vandra in i hjärtat

Kommentarer
Elvira

Åh, ska definitivt försöka skriva något idag ellee i morgon då! :D
Och gud så fiiiiiint ditt minne är! Hade ju kanske lite hoppats att ni hade börjat prata om livets mening där på tunnelbanan men kanske just för att ni inte gjorde det så blir det här så fint. Är så underbart hur böcker kan sammanföra människor som annars aldrig träffats <3

Svar: Det skulle vara underbart om det var så att jag kände den tjejen nu idag, men jag kan tyvärr inte känna alla Potterheads. :) Men jag ville bara visa en exempel över hur stor gemenskapen av böcker, t.ex Harry Potter kan vara.
Frida

Anna

Jag älskade att läsa om ditt minne! Älskar att sådana där små saker faktiskt kan påverka en så mycket och göra att man kommer ihåg det länge! :) Tycker dessutom hittills att det här har varit ett toppenbra uppdrag för det är så roligt att läsa alla andras minnen! Jag ska bara försöka komma på ett eget nu. Eller rättare sagt, jag ska försöka välja ett av alla jag har ^^

2014-09-01 @ 19:43:01
http://bookshelf.blogg.se
nea

Åhhh <333 Att bonda över Harry Potter är ju något av det finaste en kan göra!

2014-09-01 @ 21:04:52
http://boknea.blogspot.se
Vargnatts bokhylla

Nu finns mitt minne uppe på bloggen :) Så nu ska jag hoppa runt bland alla andras och läsa! :)

Elina

Får man göra sitt inlägg när det funkar tidsmässigt alltså (och kommande uppdrag?)? (; (:

Svar: Om du känner det självklart! :)
Frida

2014-09-02 @ 20:20:58
http://ielinashylla.wordpress.com
Anna - Bokbabblaren

Detta var ett roligt inlägg att skriva! :D Ska man länka det här i kommentarerna nu eller? Här är det i så fall: http://bokbabblaren.blogspot.se/2014/09/bokbloggsmaraton-ett-bokminne.html

Wii, ska bli kul att läsa alla andras inlägg nu med. :3

2014-09-03 @ 22:13:17
http://bokbabblaren.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback