Lär känna mig!SVAREN KOMMER INOM KORT NÄR DET FINNS NÅGON SOM HAR GISSAT LITE.

Glee som bok?Fick boken av pappa efter att han gjorde en liten tur till England. Vad tror ni? Att boken är lika bra som serien?
Boken är baserad på serien Glee som jag älskar! Det är väl därför pappa överger boken i mina händer :P Jag undrar verkligen hur boken är uppbyggd, men får väl ta reda på det genom att läsa den! :D
                                                         Vad tror ni om boken??

Tema: Sommar

Jag ska göra ett försök och anmäla mig till en fototävling hos Mikaela och Markus (http://megapixlar.blogg.se/).
Tema är sommar
(som ni redan har väl listat ut) så tänkte jag efter. Hur har den här bildsommaren varit? Jag letade igenom arkivet av bilder jag har och hittade en lovande bild!

Priset är en valfri fotopryl ifrån http://www.tvspelsweb.se/ för 200 kr eller mindre.
Det jag skulle vilja ha är ett Close up 10+ filter  (http://www.tvspelsweb.se/closeup10-filter-o58-p-2256.html)

Bilden jag tävlar med är med den sötaste Amina i majsfältet


Vill du också tävla? Klicka här så har du lika stor möjlighet som mig! :D

The tales of Beedle the bardThe tales of Beedle the Bard är sagor för unga trollkarlar och häxor. Det är precis som H.C Andersens historier eller Tusen och en natt sagorna för oss, men för magiker. Boken är ju baserad ifrån Harry Potter böckerna där en av sagorna (The tale of the three brothers) finns i sjunde boken.
Sagorna ifrån The tales of Beedle the bard är precis som en vanlig saga. Det finns alltid en sak att lära sig av dem. Min favoritsaga ifrån de fem som fanns var nog The Fountain of Fair Fonture och The tale of the three brothers.

The Fountain of Fair Fonture
är en historia om en fontän som ligger mitt i en magisk trädgård som bara den mest fattigaste, mest oskyldiga personen kan passera. The Fountain of Fair Fonture betyder ungefär Fontänen av rättvisans förmögenhet. så den som badade i fontänen skulle få all den förmögenhet och lyckan man kunde få.

The Tale of the Three Brothers handlar om tre bröder som försöker lura döden. Döden ger bröderna tre gåvor som de önskar sig. En väldigt fyndig historia som jag gillade sedan jag läste 7:an av Harry Potter.

Det som är så gulligt med The Tales of Beedle the bard är att Dumbledore har skrivit en massa lappar om de olika berättelserna som han skrev runt 18 månader innan "olyckan" vid Astronomitornet. Den som har ordnat och Hela boken, satt in Dumbledores lappar är Hermione Granger. Det tycker jag är så gulligt!

Det som gör att J.K Rowling är en av mina favvoförfattare är att hon kan inte skriva något annat än Harry Potter böcker. Det är så synd om henne, men ändå är det speciellt och bra!

Titel: The Tales of Beedle the Bard
Författare: J.K Rowling
Betyg: 4/5
Serie: (Harry Potter)

Keep smiling                                                                Min underbara sommarpresent ifrån Nesrin! Tack! <3

Nu har det gått en hel vecka som jag har jobbat i skolan och allt går segt! Jag får inte så mycket tid för att läsa för läxorna finns alltid där bredvid boken och så suckar man och tar läxorna i famnen.
Livet går helt enkelt segt för man hinner inte saker och ting. Känns som allt är en som en enda stor soppa, och det har bara gått en vecka!

Men fortsätt att skicka tips till mig om hur jag ska förbättra bloggen! Jag tar upp allt!
Inlägget under kan du tipsa mig!

Hjälp mig!


Ett hål i själen


(Liten inblick av mitt hem. Längst ner i vänstra hörnet ser man mitt rums dörr oskarp)


Hon är ung

Hon är död

Hon är naken, och inlindad i tunn, genomskinlig plats.

 

En flicka hittas död, flytande i den lilla insjön vid Dypdal. Hon blev dödad av någon hon kände. Någon som stod henne nära…

Så börjar ungdomsserien TRE. Tiden vrids tillbaka tre veckor innan mordet och följer bästisarna Vilde, Nora, Trine och Benedicte som ej vet att en av dem kommer att vara död om en tid. Tiden spelas upp dag för dag, deras liv förändras, men vem blir mördad? Och varför?

 

Historien är helt okej. Handlar om fyra olika personer som är bästa vänner. Håller ihop i vått och torrt. En är lite sportigare av sig, en annan är blyg och så vidare. Men inget liksom hände. Hela boken var som en inledning av en bok, så antingen så vill författaren tjäna så mycket pengar som möjligt att göra flera böcker eller ja, jag vet inte riktigt… Det är min enda gissning.

Det som jag kan ge ett plus är framsidan. Den ser verkligen lockande ut. Sen är boken väldigt lättläst, inte så detaljrik, och den är snabbläst.

Ett minus är nog att det att ett stycke med meningar kunde börja med ”Hon…” hela tiden som gjorde att började störa mig på det och tänka på det istället för innehållet.

Jag är väldigt tveksam om jag tänker läsa andra boken för det finns en massa böcker i serien. Frågan är ju om de andra böckerna är som denna, då är det inget att läsa!

 

Titel: Ett hål i själen

Författare: Kjetil Johnsen

Betyg: 2/5

Serie: TRE


Tre Blåa böckerJag har tre böcker att läsa nu! :O
Först min egen (eller min bästis) bok - The Tales of Beedle the Bard av J.K Rowling
Sen den som jag har på svenskan - En komikers uppväxt av Jonas Gardell
Sist men på engelska som ska läsas på Engelskan - Holes av Louis Sachar
                                                        
Nån som har läst någon av dessa böcker?

Flower Garden

                                                                    (Låt sidan ladda och håll musen över bilden)

Blomster


Full moon tonightJapp, rubriken är tydligt för alla er som fattar engelska. Det är fullmåne ikväll. Och som vanligt när jag tänker fota den så är det dimmigt! Den här bilden är ifrån igår och ni ser att den fattar en bit. Men den är ju underbar med sina kratrar! Tänk att vi aldrig kommer se månens baksida om inte vi åker ut i rymden och åker runt månen. Kanske händer i framtiden! Det finns ju ideer att man ska kunna åka ut i rymden på semester! Coolt, men ändå lite crazy... 

Idag var också första riktiga skoldagen för mig. Lärarna babblade på om alla betygskriterier eller vad det nu kallas och jag kommer nog få mardrömmar om babblandet! Som ett plus i kanten ikväll så åkte jag och familjen ut till kolonilotten mamma har och åt där. En mysig picknick den här soliga kvällen! Det var underbart mysigt!
När jag loggade in sen på datorn, bläddrade igenom bloglovin så upptäckte jag att jag vann en inbjudan till bloggsvar :D! Jag som aldrig vinner saker! :D Så snart när jag har tagit en extra bra titt på det så kommer ni få fråga allt ni kan tänka er om mig! Ha en supermysig kväll i månskenet!

Nya favoriterMin mamma bakar en hel del och nu har hon gjort det igen! Maränger, underbart goda med choklad! snygga är dem också! :D

ElementsNär man väl öppnar photoshop fastnar man.
                                                                                         Vad tycks?

Fly away


                                                                Påfågelfjäril och Nässelfjäril, Rosendals trädgård

Jag har lika mycket beslutsångest som igår, så det gäller väl bara att bestämma sig eller?
I alla fall ikväll ska jag ha det kul! Lollo en av de närmaste vän jag har haft ska sova över så det bli no stop skrattattack! :D Imorrn ska vi också se Vampires Suck! :D Fanns ingen tid idag så det blir tomorrow!


RubeckiaRubeckia/Solhatt, Rosendals trädgård

Sitter just nu, mitt i natten och har beslutsångest. Vilket betyder om jag försöker att lägga mig kommer jag och ligga och tänka på mina val! :( Suck! Och det är inte precis enkelt heller. Jag har gått på teater i två år nu och nu hade jag (trodde jag) bestämt mig att byta dag pga mina egna anledningar. Men tänk om jag ångrar mig? Tänk om jag vill komma tillbaka till den andra gruppen? Jag har ingen aktivitet i vägen än så jag kan byta tillbaka till den gamla dagen. Suck... Ni måste vara förvirrade av min text, men jag kommer inte stå ut med mig själv om jag gör fel val... Det gäller ett år typ.
När jag väl skrev mailet om att få byta grupp skriver min lärare att jag har tid att ändra mig om jag vill och hon kommer sakna mig... Hur kan man inte få beslutångest av det?! Nån där ute som kan pigga upp mig?

Rosa skönhetBild ifrån Rosendals trädgårdar. Fotat med Aminas macroobjetiv.

14 år till salu
Det här är Tessan egna historia. Hon lever ett normalt liv i en mellansvensk stad med sin familj och sina syskon. I skolan läser hon på och hon går ofta till stallet, sitt andra hem.
Men så en kväll händer det som ändrar hennes liv. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem, men berättar aldrig för någon om händelsen. Istället tror hon att våldtäkten är hennes fel och tar emot all skuld för det.

 

När en kompis föreslår att sälja sex för att få in lite extra pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en svart cirkel, en drog av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång blir det värre och Tessan försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser hon att hon är maktlös i spelet hon spelar, som blir blodigt allvar. Till slut får hon inte betalt över det hon gör och män ringer regelbundet och hotar eller kräver att få utnyttja henne.

När hon flyttar för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker att det är något fel, men det tror inte att det är så stort som det egentligen är. Finns det ens en väg ut ur helvetet??

 

Boken är ju baserad på en sann berättelse som gör att det kan låta verkligt. Tänk er att någon har upplevt detta i Sverige? Och lika gammal som mig?? Det är en lite läskig tanke. Trots allt är det ju supermodigt att bara berätta händelsen för något. Att man har gjort något som man skäms för och det blir ett problem. Jag avgudar verkligen Tessan för allt som hon har gått igenom och modet hon hade. Problem är svåra att tämja och det visar verkligen boken. Att t.ex städa sitt rum. Att bara ta itu med problemet är jobbigt, men när man väl är igång så blir det bättre.

Boken är definitivt värd att läsa från 13 och uppåt.

 

Titel: 14 år till salu

Författare: Caroline Engvall

Betyg: 4/5

Serie: -


BusfröFoto: Jag  Modell: Amina http://skrattandevinden.blogg.se/

Karate Kid
Karate Kid innehåller de mesta: Humor, spänning, lite romantik, action och mm.
12-årige Dre Parker kunde nog ha varit en av de populäraste killen i Detroit, men mammans karriär har tagit honom till Kina. Dre faller genast för Mei Ying, tjejen med fiolen i parken som blir hans klasskamrat. Men kulturerna skiljer dem åt varandra och det är svårt för de att hålla ihop. Och värre blir det när Dre känslor gör Cheng klassens mobbare irriterad på honom och slår bokstavligt talat med det bästa han har. I landet av Kung fu slår Cheng ner Dre med lätthet mot marken. Med inga vänner i de främmande landet vänder Dre sig till hyresmäklaren Mr Han, som egentligen kan Kung fu är lite motvillig att lära Dre, men till slut ger upp. Det som Mr Han lär Dre att Kung fu inte är om slag och parering, utan lugn och mognad inser Dre att han kan slå ner mobbarna en gång för alla.

Filmen är underbar bra! Och att ha Dre som spelas av Jaden Smith gör den ännu bättre! Det jag också gillar är att de har valt Kina att flytta till för det är ett strikt land med sina kulturer. Man upplever mer av den kinesiska kulturen än vad man tror. Spänning blandat med humor är bara en av de sakerna som filmen ger ut. Den gulliga romansen emellan Dre och Mei Ying är underbar! Jag vill och kommer garanterat se filmen igen :D

Men det som jag tycker är lite mysko är att det utövar Kung fu i filmen men ändå heter filmen Karate kid. Jag kollade upp det där och det stod i en recension jag hittade så här "In the land of kung fu, Dre knows only a little karate, and Cheng puts "the karate kid" on the floor with ease. (I landet av kung fu, vet Dre bara lite karate, och Cheng sätter "Karate Kid" på golvet med lätthet.)" Det kan förklara saken. Och jag tror att jag nöjer mig med det svaret :P
5/5


Home från Skåne

Ja, jag kom ju hem igår, men satte mig vid datorn ikväll så jag har pysslat med det samtidigt har sett två filmer på bio (jag är otrolig :D) nu när jag kom hem. Igår såg jag Karate Kid (kommer en recension på den) och Eclipse för andra gången med min bäste polare som inte hade sett den. Så fullt upp. Nu ikväll har jag fört över bilder ifrån kameran, och så har jag skrivit en recension om Jonas bok under detta inlägget. Imorrn om det blir någon tid framför datorn ska jag först lägga upp lite bilder ifrån Rosensdals trädgård där jag och Amina fotade runt. Imorrn är sista dagen på friheten för mig. Sista dagen på sommarlovet...
Men bjuder på en bild på Skånes skogar - bokskogarna

Jonas bok


Vad är det egentligen som händer på Ellerton High? Fyra dödsfall på mindre än ett år. Jonas Arizona, Summer och Phoenix. Fyra ungdomar som dog, av fyra olika anledningar, men vilka? Och vem står på tur? Oron sprider sig sakta i staden och det finns så många frågor, men som saknar svar.

Och vilken är Darina roll? Hennes saknad av hennes pojkvän Phoenix sliter henne itu! Men det är inte allt. Hon ser spöklika syner av de döda ungdomarna, av Phoenix sin kärlek. Och vad är det som dånar inom Darinas huvud? Hon hör dånet av vingslag som hon oförklarligt har.

Men hennes uppdrag blir tydligare. Vissa döda får visslingen följa med till livet igen för att få en förklaring av vad som hände när de dog. Darina har blivit utvald att hjälpa dem, men kommer hon hinna innan tiden har runnit ut?

 

Jag gillar boken på ett oförklarligt sätt. Alla relationer till alla är det som gör att jag älskar boken. Darinas styrfar som hon aldrig gillat, hennes bästa killkompis och hennes bästis som hon inte har pratat med på ett år. Allt passar som en smäck. Jag fastnar för historien och hur serien är uppdelad. För Darina märker snabbt att de döda ungdomarna är levande, eller ja zombies, och den första hon hjälper heter just Jonas. Alltså Jonas bok. Sen så är ”zombiernas” krafter lite kusliga, men perfekta på något sätt.

Jag tänker inte boken som en fantasybok, utan mer som en ungdomsbok. Det utspelar sig mitt i vardagen – hemma, skolan och så – och alla problem som man ha i vardagen utspelar sig så bra, som t.ex Darinas styrfar. De löser aldrig något tillsammans. Visst, det finns med i andra böcker och det finns fler böcker som har vardagsliv och fantasy inblandat, men jag trivs verkligen med den här boken.

 

Titel: Jonas bok

Författare: Eden Maguire

Betyg: 4/5

Serie: Beautiful dead #1

Fler i serien: Arizonas bokSummers bokPhoenix bok


Aminas dag
A summer dreamEngla & Nea


Imorgon ska jag åka till skåne och träffa släkten. Jag har all min släkt från mammas sida i södra delen av landet så jag möter dem bara ungefär 4 gånger om året. Så jag är överlycklig att jag snart få träffa dem!

På bilden är det Engla (vänster) och Nea (höger) två av mina kusiner.
Oktober 2009

Vampires suck

Jag höll på att dö av skratt när jag såg trailern. Har premiär 18 Augusti, alltså snart.
Parodi på Twilight som jag bara måste se!

Fallen ängel


Det hånfulla leendet och ögonen som ser rakt igenom henne, så skrämmer Noras nya bänkkamrat Patch henne. Men ändå så fångar han Noras uppmärksamhet. Hon vill veta mer om den här nya killen. Vem tror han att han är?  Det finns något inom henne som vet att han är skum och inte borde gå nära honom. Patch dyker upp överallt där hon är som om han förföljer henne. Han skrämmer henne ännu mer genom att veta saker om henne som inte ens hennes närmaste vänner gör. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när hon är i närheten av hans hemlighet är det för sent för att fly...

Om jag ska uttrycka mig med ord hur bra boken var så: Jag läste den på mindre än en dag
Fallen ängel är en tjejbok som bara tjejer kan gilla. Skulle bli förvånad om ens en kille skulle läsa boken.
Språket är ialla fall shitbra och karaktärerna var bra också. Och hur allt gick ihop var shitbra för det händer undliga saker för Nora i boken som är som ett mysterium. Oförklariga saker händer och för mig blev jag inte förvirrad av slutet ändå som det kändes som om jag skulle vara det. Jag tyckte inte att boken var tråkig en enda sekund. Det var ju därför jag läste nog ut den på en dag. Man kan inte lägga ifrån sig den! Sen är det så skönt att det inte är en serie, för en serie till skulle jag inte klara av! Fick veta av Amelie att det kommer en fortsättning på den. Crescendo ska den vissligen heta. Det tycker jag kan förstöra "serien" lite, men jag kan inte säga något innan jag har läst den!
Spänning, romantik och fantasy. En fantastisk kombination för mig.

Titel: Fallen ängel
Författare: Becca Fitzpatrick
Betyg: 5/5
Serie: ?

Hittade en boktrailer :


Oranga nyanser


Bokbloggsjenka

Det första ni tänker är nog "Va, vad är det?" och blir lite nyfikna och vill läsa vidare :P

Bokbloggsjenka är något som Annika (en bokbloggare som jag :P) kom på. Det går ut på att hitta en massa nya bokbloggar som amn kan prata med och böcker. Jag tycker att det lät som en superide och jag måste ju prova :P
Lät det här intressant? Mer info om detta finns ju här :P

Veckans fråga:

BERÄTTA OM BOKEN/BÖCKERNA DU LÄSER JUST NU

Jag har precis läst ut Fallen ängel av Becca Fitzpatrick. Den handlar om Nora. Hennes biologilärare (eller coach som de kallar honom) bestämmer sig att byta plaseringar på alla. Nora som sitter bredvid Vee hennes bästa kompis vill ju absolut inte flytta. Men det hjälper inte med att protesera. Killen som sätter sig bredvid henne skrämmer Nora. Men ändå är det något som drar henne till honom. Killen som heter Patch har ett hånleende på läpparna är riktigt fräck och Nora börjar tro att han förföljer henne. Hon försöker undvika honom, men på något sätt finns han överallt där Nora är. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly.
Shitbra bok, en riktig tjejbok med spänning och fantasy.

Jag ska börja läsa Beautiful Dead: Jonas bok av Eden Maguire. En bok om de döda

Mi àngelito


Min bästa vän Amina fyller år idag! Detta var kortet som jag gav henne.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann(Orkar inte skriva en egen beskrivning)

Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.

Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.

Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?

Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.

Hur ska man beskriva den här bok? Jag kan börja med att jag skrattade inte en endaste gång. "Åh den är så rolig!" Visst. Det vad därför jag köpte den. Att kanske få ett gott skratt men nepp.
Det handlar ju om Allan Karlsson som rymmer från ålderdomhemmet på sin 100-födesledag och hans äventyr och förflutna. Jag har rätt så många förslag varför jag inte tyckte om den. För de första var den orealistig (som andra kanske tycker är roligt men inte jag), sen så var det en massa "berömda" personer med. Personer som jag har ingen aning om vilka det är. Detta är nog första och sista gången jag vågar mig på en sådan bok igen! 

Titel: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Författare: Jonas Jonasson
Betyg: -1/5
Serie: -

Vita liljor


Finally


Jag gick ut i regnet bara för att köpa Fallen ängel. Den kostade 179 kr egentligen men fick rabatt på 20 kr. Annars skulle jag nog inte köpt den. Ska läsa den så fort jag har läst ut Hundraåringen. Är på slutspörten så jag äntligen kan läsa något annat :D Nu ska jag läsa lite med en kopp te. Det kallar jag mysigt!

En liten sak till, idag är det min namnsdag :D Jag heter Karin i mellannamn.

Fanmade Hunger games trailerJag är inte så beroende av Hungerspelen men den här fanmade trailern är riktigt bra! Värd att se! Såg den här

Första Augusti, fortfarande sommar!En av mina bästa polare har börja säga att sommaren är över. Men inte än! Jag vill göra något som visar att sommaren är i full blom, så jag tog foto på några fjärilar som flög runt i rabatterna. Där ser du Julia! Sommaren är inte alls över! Trollsländorna har precis börjat flyga nu oss mig!

Sen så vet jag redan att jag är väldigt trög på att läsa Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann men den är inget vidare. Men jag ger inte upp med böcker. Inte med denna!