Författarbesök

Idag på svenskan i skolan hade jag författarbesök. Författaren för i år var Cannie Möller. Hon var en skön person som visade sig vara lik mig (lite läskigt) inom ens tänk. För er som vet/ inte vet så är det min dröm att bli författare till och med en känd författare. Hon och jag hade samma tänk om hur man tänkte och såg en historia och sen skrev ner den. Jag själv gillar att skriva ner allt på papper, än datorn. Samma tyckte hon osv.

Cannie Möller har skrivit sammanlagt 25 böcker. Hennes första som egentligen var ett manus från början som heter Kriget om källan (som hon pratade väldigt mycket om) och hennes senaste M som i Mara. Man vet ju själv att varje bok har sin egen historia och det pratade Cannie mcycket om, hur hennes böcker skapades och vad de betydde för dem.

Jag har läst en av hennes böcker nu innan hon besökte som heter Skulden som var en bra bok. Recesion kommer i veckan.
 Jag kommer nog läsa en hel del av henne nu för hon inspirerade mig, men inte lika mycket som det första författarbesöket var i fyran, femman då jag bestämde i grund och botten att jag skulle bli författare. Irriterande är att jag kom inte ihåg vilken författare det var!

Första advent


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Julkänsla


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Svarta omslag (böckerna från London)The Reckoning av Kelley Armstrong
Graceling av Kristen Cashore
Gone av Michael Grant
Fallen av Lauren Kate
The Fledgling Handbook av P.C Cast och Kim Doner

The Reckoning

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm | Foto: Micaela | Modell: Jag


Chloe är femton år och skulle bli överlycklig om hon var normal, men så är det ju inte. Hon kan se spöken, onda som goda och det värsta (enligt henne) är att hon kan väcka de döda, göra att lik rör på sig och styra över dem.

Just nu har hon ingen tid för att kontrollera sina krafter för hon, trollkarlen Simon, hans bror Derek och häxan Tori bli jagade av folk som vill att de ska bli deras försökskaniner. Egentligen blev alla de fyra födda att bli projekt som alla andra övernaturliga ungdomar.

Att dem nu kanske har hittat ett tryggt ställe är inte så säkert, men de har en person som de kan lita på – Simons pappas kompis. Men frågan är: Kommer dem bli kvitt Dr Davidoff och hans gäng eller kommer de leva sitt liv skräck???

 

Boken är en nagelbitare från början till slut. Man kan inte släppa boken för en sekund, för det kändes som man skulle missa något. Samtidigt i boken början relationer spela en stor roll. Vem ska  man litar på, vem ska man inte lita på? Vem gillar man och inte??

Det värsta är att det är väldigt klurigt att lista ut vem som är boven i dramat för man kan misstänka precis alla!

The Reckoning kan man beskriva som The Awakening, fast det händer mycket mer spännande saker och händelser. Men den här boken kan jag säga att jag älskade den från början till slut. Det enda negativa är att baksidan avslöjar en sak men egentligen inte veta innan man läser, så jag råder er att inte läsa baksidan för ens egen skull.

 

Chloe som har blivit min favoritkaraktär är en vanlig 15-åring som är en klumpig, snäll och otrolig rädd stackare som stammar ofta! Det låter väldigt irriterande men när man läser tycker man att det är så komiskt. Hon verkar ialla fall normal om man säger så. I alla andra fantasyböcker visar sig alltid att huvudpersonen ska vara modig och göra alla smarta drag, men Chloe verkar i alla fall vettig på något sätt därför älskar jag henne!  Det sorgligaste är att detta är den sista boken med Chloe! Nästa bok kommer det en ny tjej som huvudperson.

 

Titel: The Reckoning

Författare: Kelley Armstrong

Betyg: 5/5

Serie: Darkest Powers YA (Young adults)

The Summoning, The Awakening, The Reckoning (denna)Do you know what's to worth fighting for?


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Jag vill börja med att tacka alla ni som har kommit på ett ämne/en kategori/en ide till min adventskalender och jag uppskattar dem vääääldigt mycket. Blev så jäkla glad när jag loggade in och en massa kommentarer hade rusat in både om adventskalender och annat! Det berör mig väldigt mycket!!!!

Men tyvärr måste jag fråga om fler! Jag behöver så många så det täcker ungefär 20 dagar! Jag ska också komma på lite själv :) Men om ni kommer på något så kommentera! Även om du har skrivit en eller flera, om du följer min blogg eller ej. Ni som inte fattar var som gäller så står allt här! :D

Annars så stickar jag på, Ja jag stickar! :D Det är så roligt! Nu på hösten och vinter kan man sticka något man behöver så slipper man köpa. Det bästa är att när man blir bättre blir det så roligt och mer blir möjligt! Just nu stickar jag den här mössan, fast ljusbrun. Den blir ascool!!!!

Monday morningMåndagar ska alltid vara så jobbiga och krävande. Kunde inte komma upp ur sängen i morse, men ändå var jag i skolan. ett under måste ha skett! :O

Många är tända på iden om adventskalender, men jag behöver FLER ÄMNEN! Nu väntar jag mig att kommentarer ska rusa in med en massa ideer! Det behöver inte vara en snilleblixt utan bara något du kanske tänker på nu ex. Vad tycker du om kaniner, eller Min favoritsmak. Ändå om du har skrivit en så kan du skriva fler!!!!!!!!!!

Adventskalender på bloggen??


Finally!


Bild lånad ifrån här
Ja, idag ska man se Harry Potter med Amina och Amon. Jag är inte ivrig än, men jag lovar, jag kommer att bli! Och jag orkade inte ta en bild ifrån filmen för alla gör det! Vill sticka ut lite :P

I Londons tunnelbanor


Risin' up, back on the street


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm | Colombia Roads trädgårdmarknad i London

Äntligen fredag kväll! Grannen under mig har tagit till med fest, känner hur golvet vibbrerar!

Jag blir ju ännu muntrare när man ser att man har fått en Cherry on top Award från Sofia från Bokträdet. Tyvärr orkar jag inte dra upp en hel lista på alla som jag tänker ge och så för, ja, det var en nyss som gick runt, runt och RUNT!!! :)
Jag har nu fått ännu tre stycken som jag självklart uppskattar vääädligt mycket ifrån: Amelie, Ebba och Gudon

Nä, jag har redan invigit fredagen genom att ätit upp en splitterny godispåse och ja, jag tänker ABSOLUT INTE dra fram någon skolbok idag!
Och imorrn blir det Harry Potter för mig med de bästa vänner man kan ha: Amon & Amina! Längtar!

Flower way


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

The sun's last rays of light


Canon EOS 450D + Canon EFS 55-200mm

The Awakening


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm | Modell: Jag | Foto: Micaela


Darkest Powers är en serie som handlar om olika huvudpersoner, Chloe Saunders är en av dem i de tre första böckerna i serien. Ni som vill ha lite paus från vampyrer, det här är er bok!!!

Första boken The summoning

SPOLIER!!! För er som inte har läst serien, klicka på länken ovanför.


Saunders vill verkligen vara normal, men det var inte hennes roll i livet. Hon är nu ett levande experiment som sitter inlåst på Edison Group. Chloe är ju en mäktig nercomancer som kan se spöken och göra mycket mer än det! Hennes krafter växer för varje dag och hon får nya gåvor, eller rättare sagt förbannelser som har sina konsekvenser.

Chloes enda tanke är att rädda alla på Edison Group innan dem får samma öde som de andra – dö. Men hur kommer hon att rädda dem? Om hon kommer ut med alla vart ska de gömma sig, och fram för allt hur kommer de hitta Simon och Derek??

Plus med boken

Den är boken är verkligen en pulshöjare! Den var spännande hela tiden så man kunde inte sluta läsa! Tvåan var bättre än ettan som är ett plus! Kelley Armstrong har verkligen fäst mig i hennes böcker och jag vill bara läsa mer! Och NEJ! Den är inte som Twilight! Jag blir bara irriterad på mig själv att jag ens skriver det…

Jag älskar karaktärerna i boken. Huvudpersonen Chloe är den där nervösa typen som alltid stammar när hon blir nervös, kan inte riktigt bestämma själv. Jag älskar hennes pga att alla andra böcker har man alltid en modig person som huvudperson som rädda alla dagar och lever lyckligt i evigheter.

Ett till plus för framsidan! Så gudomligt vacker! Det är den också på trean och ettan! Om jag inte hade läst dem för att dem är så bra, så skulle det vara för framsidorna!

Kapitelrubriken är också snygg! Plus för det!

Jag älskar när andra länder känner till Sverige på något sätt eller så.  Dem nämner Sverige en gång (s.218) och först blev jag glad över det, men sen upptäckte jag att det var lite fördomsfullt, men ändå.

 

Minus med boken

 

Baksidan avslöjar faktiskt så läs inte baksidan på andra boken. Det stod en sak som skulle hända och jag blev så pissed of för det!

Sen läste jag trean på följd efter denna för det var en sak som irriterade mig så mycket!! Så om ni inte har trean i närheten när du är på slutet av boken, skaffa den!!!

 

Titel: The awakening

Författare: Kelley Armstrong

Betyg: 5/5

Serie: Darkest Powers

The summoning, The awakening (den här) , The reckoning


Back on the roadJa, jag var ju i London i helgen, så det blev ett uppbehåll med bloggning, men nu är jag tillbaka (kan man alltid hoppas). London var underbart! Jag passade på att slappna av och köpa en massa snygga saker som tekniskt sätt bara finns där. Fler bilder kommer, för detta var mer som ett smakprov :)
Har också passat på att läst ut två böcker som jag själv älskade! Recension kommer!

London, here I come!


Canon EOS 1000D + Canon EFS 18-55mm |Maj 2009

Ja, när ni läser detta sitter jag redan på planet till London. Det bli en weekend i London med en massa shopping av böcker! och ja lite kläder också. Jag har varit i London så många gånger så det känns lite som en hemmastad för mig, fast utomlands. Skulle faktiskt kunna tänka mig att bo där ett år eller så. En mydig stad som liknar lite Stockholm. En grön vattenstan.

Designbyte


The magic moment


Chosen


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Ni som inte har läst första delen av House of Night, Marked, så är det INGEN ide att du läser detta och förstör din läsupplevelse. Läs helt enkelt på egen risk.

Zoeys bästa vän Stevie Rae visar sig inte vara död utan… ja en äcklig zombie av något slag som är beroende av blod. Stevie Rae har också förlorat sin mänsklighet, att hon inte är sig själv är då inte till en stor förvåning. Zoey har ingen aning om hur hon ska hjälpa Stevie Rae att få tillbaka den. Det värsta är att hon inte kan berätta för vänner om Stevie Rae förutom Aphrodite, bitchen från helvetet. Hon och Zoey är de enda som Neferet inte kan läsa tankarna på. Förtroendet är verkligen en bristvara för Zoey just nu, men hon gör det för att lösa problemen, men hemligheter varar inte för evigt.


Boken är för mig nog den jobbigaste boken att läsa sig igenom. Zoey klantar verkligen till allt känns det som. Hon gör inget rätt och verkligen förvärrar allt, vilket gör att en puls höjs, men samtidigt gör att du vill slänga iväg boken. Du vet inte hur allt kommer att gå. Första gången jag läste boken (läser om hela serien för er som har missat det) var jag chockad för allt! Jag har också glömt bort en hel del, så jag sitter och tänker hela tiden ” Just det!”

Språket är som sagt annorlunda från andra böcker jag har läst. Den är verkligen skriven till en ungdom. Och jag menar det också för tanken för dess innehåll. Jag säger bara att den är bäst att läsas 14+ eller så (gränsen blev ju såklart 14 för jag är det).
Chosen är ingen bok som du glömmer i första taget och du vill bara fortsätta läsa på nästa bok!!

Titel: Chosen
Författare: P.C and Kristin Cast
Betyg: 4/5
Serie: House of Night (3/12)
Fler i serien: Marked, Betrayed, Untamed, Hunted, Tempted, Burned, Awakened

Snowy day


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Ja, idag snör det... Först var det ju droppar, sen slask och nu flingor som faller ifrån skyn. Ärligt talat vill jag inte ha snö än. Hellre i slutet av november, så får man julkänslan och för hoppningsvis snö på julafton!

Ikväll kommer det i alla fall en recension på Chosen, så vänta och se! Och ni som har märkt att jag fortfarande "läser" Betrayed så har jag inte riktigt tid eller lust än att ändra den för jag jobbar väldigt mycket med en ny design som är så fin, men höstig....

Frost


Last day


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm   (Åh, jag vill verkligen ha ett macroobjektiv!!!)

En hel vecka har bara liksom swish! åk förbi och imorgon väntar skolan. Skolan, varför ska det vara så deprimerande??

I alla fall så kom jag hem idag och det första jag gjorde (lyssna nu gott folk) var att städa runt lite i rummet. :O
Så det var fint med en massa bilder tills Amon kom. Jag vet inte riktigt vad vi gjorde, men kul hade vi! Man glömde bort skolan för en stund. Det är nog de bästa med kompisar. Alla bekymmer flyger iväg med vänner i närheten!

Jag läser nu Chosen (3:je av House of night) som jag själv hade planerat att läsa ut idag, men jag har halva boken kvar....  Hm... Mitt bokliv går väääldigt trögt just nu... Jag har gått över till mitt stickliv :)

Awakened

Jag själv längtar tills Awakened av P.C and Kristen Cast som kommer den 4 Januari. Vi i Sverige kommer få den brittiska (den högra) omslaget automatisk, men jag tänker ändå jämnföra här lite

Vänster: US Höger: UK

Jag vill bara klargöra en punkt: Det ska vara Rephaim på den amerikanska framsidan, inte Kalona. Jag ahde absolut inte tänk mig honom så, men det gör mig inte så besviken heller. Jag själv tyckte att Rephaim skulle vara på framsidan.

Jag föredrar nog den amerikanska än den brittiska pga att det är Rephaim på. Annars gillar jag också den brittiska och den kommer vara den som jag kommer köpa. 
Vilken föredrar du?? 


Skåneland


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm | Fotat: 13 Augusti 2010

Just nu sitter jag på tåget ner till sköna Skåneland! Med mer än en timme försenad så sitter man och tittar ut i mörkret, och såklart ser man inget! Så jag drog upp datorn för att se om internetet funkade (bärbart).

Igelkotten är ifrån förra gången jag var i Skåne, och det var första gången jag såg en liv levande ingelkott. Det lät väldigt stadbarnigt, men jag har bara sett döda i naturen... Jag tror att vi (jag och kussarna) döpte honom till Bosse. Urgullig heller hur??

Är det någon där ute som inte har sett en igelkott i sitt liv? Alltså levande inte på tv eller så.

Så var det klart


Betrayed


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm


Fledglingen Zoey Redbird har äntligen bosatt sig i House of night och det är verkligen hennes hem. Hon har fått nya starka krafter av gudinnan Nyx, nya vänner, ny pojkvän och samtidigt blivit ledare till The Dark Daughers. Helt enkelt så händer allt henne. Men det gör inte att hon kan släppa hennes gamla liv som människa. När hon hör om Chris, en fotbollsspelare som hennes ex-pojkvän känner, har hon svårt att koncentrera sig. Polisen tror att House of Night har ett finger med i spelet när fler tonåringar försvinner och Zoeys ex-pojkvän Heath är en av dem. Men killar är inte hennes största problem.

Två elever på House of Night har dött dramatiskt fort, och vem är det som står på tur? Och är dem verkligen döda? Varför ser Zoey deras spöken?

 

Betrayed är ju den andra delen i House of Night-serien och är inte den bästa i serien. Boken handlar inte om så mycket, men en superviktig del i serien. Det märker man nu när man läser igenom serien.

Zoey blir ju ledare till The dark Daughers i förra boken och hon och hennes vänner planerar hur dem ska hålla i The Full moon ceremonin. Det som är ett minus med boken är att efter halva boken, två tredjedelar händer något som gör att man kan inte sluta läsa, något som är så oväntat som man själv inte kan lista ut.

Själv tycker jag att P. C & Kristen Casts språkval i boken är underbart, verkligen tonårsaktigt! Ibland kan jag inte hålla mig för skratt för ändå om det är en allvalig situation. Man märker verkligen skillnad från andra böcker språkmässigt som ger ett stort plus.

 

Titel: Betrayed

Författare: P.C and Kristin Cast

Betyg: 3/5

Serie: House of Night (2/12)
Andra i serien: Marked, Chosen, Untamed, Hunted, Tempted, Burned, Awakened


Amelie & Me


 Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm | Amelie och jag

Igår träffade jag Amelie som har bokbloggen http://ameliesboktips.blogg.se/
Vi hade det underbart roligt ooch jag vill verkligen möta henne igen!