Vad ska jag sticka??Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm


Ja, vad är det som jag stickar på??? Någon som kan gissa???


Systemens delar


En av tusen lovadeJag lovar hit och dit att göra designer till mina vänner, men nu är ialla fall en klar! Besök gärna hennes blogg, hon skriver en egen novell.

Dream away


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm | Foto: Amina | Modell: JagSnart är det Höstlov och jag har redan fullt upp med både kompisar och familj!

Jag ska göra en eller två nya Kameraguider under lovet, det har jag som krav för mig själv! Så håll ögonen öppna!

Once in a time
Candles


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mmNu är det verkligen mysigt med ljus. Det är sååå avslappnade att sitta och skriva på datorn med ljus som ljus. Det är också roligt att prova att läsa en bok med ett ljus. Det är jäättemysigt!

Mitt lilla troll


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm | Foto: Jag | Modell: Amina


Amina


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm | Foto: Jag | Modell: AminaSka sätta mig och jobba med svenskan. Ska alltså bryta ner "Allt för min syster" bit för bit, mening för mening. En bokanalys till svenskan är verkligen inte som en recension.


Allt för min syster


Anna Fitzgerald behöver aldrig ställ sig frågan om vad hennes uppgift i livet är. Det vet hon redan. Hon är en så kallad designad bebis, resultatet av ett ägg som har blivit noggrant utvalt för att genetiskt matcha hennes tre år äldre syster Kate som lider av en ovanlig leukemi. I hela sitt liv har hon ställt upp för sin sjuka syster och donerat benmärg och annat. Ingen frågar om hon vill för det är en självklarhet. Eller?


Nu är Anna 13 år och har fått nog. Hon söker upp en advokat och stämmer hennes föräldrar för att hon inte har rätten över sin egen kropp. Stämningen i familjen blir väldigt obekväm och Anna vet inte om hon vill göra detta längre. Samtidigt blir Kate sämre: om inte Anna donerar bort sin ena njure till Kate kommer hon att dö. Är detta verkligen ett beslut som en trettonåring kan bestämma själv?Boken gör mig ordlös! Det finns inte ett endaste ord som kan beskriva boken. Sorlig är bara en liten del av den. För mig var boken jobbig att ta sig igenom, inte för den var tråkig eller språket, utan att det här ämnet, cancer, är ett ortroligt känsligt och jobbigt ämne! Man vill läsa vidare och veta hur det gick, men boken var verkligen tung i ens händer.


Känslorna i boken smittar av sig och man vet inte vems sida man står på. Alla som är inblandade i det här garnnystat berättar sin del av historien. Anna som är huvudpersonen har en otrolig situation. Tänk er själv att stämma era föräldrar. Kate håller på att dö mitt framför allas ögon och den enda som kan rädda henne är Anna.  Föräldrarna berättar sin del, hur jobbigt alla beslut har varit, hur de tänker gå till väga just nu. Advokaten har inte så mycket med att göra i boken, ändå står han ofta i strålkastarljuset, men det är väldigt underhållande att läsa hans del.


Boken är försägbar men ändå inte. Ni som läser den kommer bli chockade över några saker och vissa kommer ni att tänka ”Det var ju det jag tänkte”. Det som gör boken unik från alla andra böcker är att

1)      Ämnet är något man inte läser om ofta på ett otroligt bra sätt!

2)      Boken gör avtryck i både hjärta och själ för den som läser, förstår och gråter av den

 


Allt för min syster är den bästa boken jag har läst på länge! Så gott folk, ändå om ni har en jäääättelång boklista, så går den här boken FÖRE alla andra!

 

Titel: Allt för min syster (My sisters keeper)

Författare: Jodi Picoult

Betyg: Stark 5/5Filmtraliern:


Me, me and me


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Lekt bland löven


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

System eller digital?Om ni har några frågor, fråga gärna genom bloggsvar!


Gamla stanCanon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

FallCanon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Glassvamparna inne hos glasmästeriet på Skansen, riktiga mästerverk!

Belgaraths dotter


Polgara, Belgarath Besvärjarens dotter, växte upp i Aldurs dal tillsammans med sin tvillingsyster Beldaran. Hon var ännu bara ett barn när hon kom till insikt om att hon var kallad - utvald att leva så länge det var nödvändigt för att utföra de uppgifter som gudarna ålagt henne i den till synes ändlösa kampen mellan ont och gott.

Här är historien om Polgaras liv och hennes eget vittnesmål om sällsamheter och sanningar under de tre årtusenden som hon utövade sina magiska krafter. För Belgarath Besvärjaren avslöjade inte allt i sin berättelse, först med Polgaras minnesbilder kan den mytomspunna sagan äntligen fullbordas och den fullständiga sanningen om Belgarion komma alla till del. Polgara Besvärjerskan är uppdelad i två delar, varav Belgaraths dotter är den första.


Den här ligger på min De-värsta-böckerna-jag-har-läst-lista. Så tråååkig och man förstod inte ett tugg!!Jag är både besviken och irriterad på David Eddings. De som känner till honom säger att han böcker är utom de vanliga. Nu börjar jag tro att det menade åt det negativa hållet. Om ni tror att jag valde en bok som var mitt i en serie (ni som vet så har Eddings gjort en maaassa bokserier) så: nej. Jag sökte t.o.m runt och frågade en bibliotikarie och hon var rätt säker så själv att det var den första i seren.

Så vad gjorde jag med boken? Jag lämnade tillbaka den 100 innan slutet. Jag är inte en sådan som ger upp med böcker, men när man har en bok som man har ett maxdatum att läsa den till (projekt till svenskan) så orkar man bara inte.

Språket var förvånatsvärt inte gammalt, utom "mordert" språk som gjorde det lätt att läsa. Det enda som jag reagerade på språket var nog att så fort ordet "litet" kom upp kunde det betyda: Lite, liten och litet.

Titel: Belgaraths dotter
Författare: David & Leigh Eddings
Betyg -1/5

Old PictureTagen September 2009

Bilden beskriver lite hur livet är just nu. Att gå i åttan är det värsta jag har gått igenom! Blä på skolan!


Snart är grönskan bortaCanon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Keep smiling


HolesStanley Yelnats familj har en historia av otur, så han blir inte så överraskad när han är på fel ställe vid fel tidpunkt och han sänds till ett pojkläger som är så kallat Camp Green Lake. Det är inte som ett vanligt läger som på somrarna då man badar, leker och har kul. På Camp Green Lake måste killarna gräva ett hål som är 1, 5 meter djupt och 1.5 meter brett i den torra sjöbottnen. Men lägret bär på en hemlighet som The Warden på något sätt ruvar på som Stanley måste gräva upp…

 

Iden till boken är bra, underbar, men inte skriven till min ålder.

På lägret får alla ett smeknamn (eller ett öknamn) som man använder istället för sitt riktiga. X-ray, Zero och Zing-Zang är bara några av dem som alla har sin egna lilla personlighet, men ändå är alla lika varandra. Alla har gjort något ”olydigt”, men det är nog den första skillnaden mot Stanley. Han kom dit av misstag och i början så gillade jag inte Stanley. Han beskrivs som ett knubbigt barn som inte gör så mycket. Det var väl det som gjorde att jag inte kom in boken i början. Sen gjorde vi en massa uppgifter på den här boken som vi sen ska ha en Essay på, så det är ju bäst att fatta hela boken.

Titel: Holes
Författare: Louis Sachar
Betyg: 2/5
Serie: -


Moder Jord


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Min veckar har inte eller kommer inte bli ljus förrän det blir helg. Men jag ska fösöka inför något nytt ändå, för att jag kommer inte läsa up min bok förrän om hundra år!
Jag har fått förslag över att ha som en fotokurs som jag förklarar grundläggande saker för er som vill verkligen börja fotografera, men vet inte i vilken ände du ska börja i. Så jag ska så gott som möljigt fixa en liten kurs om kameror, fotografering och annat inom fotografering. Börjar med ett inlägg så får vi se hur poppis det blir.

Ni som undrar om det blir någon nagelkategori så... nej. Jag vet redan att jag kommer bara att hinna med att måla alla naglar i en färg sen så är det klart, så det blir ju inte så intressanta bilder.

SunrisingDet kändes underbart att vakna med den här soluppgången! :D

Skogstrollet


Books from TampaDetta är två saker jag fick av mina amerikanska vänner! En bok om deras hemstad, Tampa och en handbok som nästan alla lärare använder sig av i Florida (de var det som de sa, tror jag). Genom att kolla igenom bildboken om tampa bay så ville jag verkligen dit och se ställerna! Och det kommer att bli intressant att läsa om barn, alltså mig själv! :D

MyskvällHela min dag har varit oväntad med positiva och negativa överraskningar.
Jag har lånat en ny bok; Allt för mig syster av Jodi Picoult. Alla säger att den är jättebra så nu ska jag använda den till mitt Svenska-projekt.
Jag blev sugen på att sticka nu på eftermiddagen eftersom jag inte fick något annat att göra och jag har kommit en bra bit på en ny halsduk! :D Ha en underbar fredagskväll!

Friday

ÄNTLIGEN FREDAG!!!