Tyck till!!


The Heart of StockholmCanon EOS 450D + Canon EFS 55-250mm

En ögonblick i livet


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Min helg har varit underbart fantasktikt!
Som ni har läst så har amerikanska elever kommit och besökt Stockholm. Två av dom bode hos mig och först så var det lite nervöst men sen flöt engelskan på så nu tänker jag fortfarnade på engelska. Ibland så säger jag saker på engelska utan att ens komma på att jag pratar ett annat språk.
Detta kommer jag att minnas resten av mitt liv. En underbar upplevesle så om ni får chansen som denna så ta den!

Ska jag skaffa en ny kategori om naglar?? Jag fick en massa kommentarer om mina manikyr med flaggorna.

New Design!


Usa and Sweden


Har fixat en ny "manikyr" på mig. USA and Sweden har jag döpt den :P


Att göra en lång historia kort.
Min klass har haft kontakt med en klass i USA och just nu är dem i Sverige. Två av dem ska sova hos mig hela helgen, så INGEN BLOGGNING i helgen. Själv är jag shitnervös och börjar ångra mig... Imorgon så gäller det! :O Wish me good luck!

Ett persoligare rum: Nagelhylla


The way to make me happy

Man får sånna dagar då man är inte riktigt på humör, och det var jag ikväll för min mobil krånglar, och om den inte funkar så är det min andra mobil jag har fått problem med! :(
Men det som gjorde mig underbar lycklig var detta!:En award till mig?! Jag tackar och bockar till Amelie, en av mina fina bokbloggskompis som jag alltid ser fram emot att träffa!

Och det som gjorde mig ännu gladar var detta:
Photos & Books by Frida - En blogg med väldigt bra och fina foton tagna av
henne själv och bra och intressanta recensioner och boktips!

Skrivet av Amelie

Så finns dessa uppgifter att göra när man har fått denna award

Om man blir tilldelad denna award ska man...

... klistra in awardbilden i sin blogg för att visa att man fått den.
... tacka och länka till den som nominerade en.
... nominera sju andra bloggare och länka till dem.
... berätta sju saker om sig själv.

Så jag har gjort de första punkerna som var självklara för mig!
Så sju bloggar, svårt.... Kan man ge tillbaka?? Ialla fall så gör jag det ialla fall

Amelie - För att jag älskar diin blogg och du var den första bokbloggen som typ började läsa min. Hennes blogg är fylld av bokrecensioner som gör en själv sugen på att förlänga sin boklista. Som jag skrev förut så ser jag fram emot någon gång att mötas.

Julia Ogne - Julia, ändå om du har inte har haft din blogg mer än en månad så ger jag dig den här award för att dsu är min bästa kompis som förstår mig från grund och botten! Och jag lovar, jag ska fixa en design till din... någon gång.

Vitgulstrumpa - En underbar tjej som jag har också bra kontakt med genom internetet som skriver om superbra böcker och tankar. Fortsätt så tjejen!!!

Addikoko - Den här bloggerskan har kommenterat min blogg väldigt mycket som gör att jag gillar henne och hon har en sjyst hemsida också om böcker!

Marias foto - En fotoblogg med en tjej som jag gillar. Hon känns lite lik mig och jag avgudar hennes porträttfoton!

Amina - Till min underbara syster som jag gärna skulle vilja ha som riktig syster...

En plats över... Vet inte vem jag ska ge den till...


7 korta saker om mig blir det nu!


Jag gillar mest
att läsa fantasyböcker

Jag ska börja att hosta våldsamt kraftigt så fort jag går förbi någon som röker

Jag vill bli författare eller skådespelare

Många ideer jag har till böcker jag tänker skriva är passerat lite på min livsgång och allt jag har varit med om.

Jag älskar månen

Jag gillar att
lösa korsord. Det är roligt, irriternade spännande och alla borde prova på det.

Jag har en underbar ide till bokrean i februari för alla bokbloggare i Stockholm, att alla möts och köper böcker! Någon där ute som skulle tänka sig att hänga på den iden?? Tänkte göra mer reklam senare för det och kolla om någon är intresserad.Ännu en underbar kommentar från Vitgulstrumpa som har gett mig ännu en award :D:

 - Jag blir alltid så glad när jag ser att hon har skrivit ett nytt inlägg. Hon har alltid så intressanta texter och UNDERBARA bilder. Önskar jag kunde foto som henne :D

Det värmde intill mitt hjärta och själ!! :D

Vem är Frida??

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Amina http://miiina.blogg.se/ | Modell: Jag

Tjena alla ni som läser detta, antingen om ni är en ny läsare eller gammal är du lika välkommen!

Namn: Frida AL
Ålder: 15 år
Bor: Stockholm
Intressen: Att läsa, fota, skriva, natur, djur, kameror, nagellack, musik.
Drömjobb: Författare/Skådespelare


Japp, mitt namn är Frida, 15 år bor och alltid bott i Stockholm. Min familj består av päronen och en storasyrra som man har växt ikapp. 
Själv tycker jag att jag är en glad, ambitiös, positiv, knasig och utåtriktad tjej som älskar att göra allt som innerhåller lite kreativitet. Omtänksam beskriver de flesta vänner mig. Jag är också en stor djurvän, men på något konstigt sätt så äger jag inte ett endaste djur.

Jag älskar allt som är kreativt! Att skriva, fota, rita, pyssla och mm. Men det jag har fastnat för är fotografering, läsning och skrivning. Men bara för att jag har fastnat för dem betyder det inte att jag är bra på det. Jag älskar att rita, men själv tycker jag att det blir lyckat 5 av 100 fall.
Det som jag är bergsäker på är att jag ska bli författare! That's it! Drömmen om det har funnis sedan jag var 10-11 år och fortfarande glöder den i min själ. Som författare skulle jag skriva om fanatsy och ungdomsböcker. Jag själv gillar mer ungdomsböcker än vuxenböcker, men det är väl bara för jag är ungdom, eller?

_______________________________________________________

- Du lämnar ingen utanför och finns där för alla =D
Angelika
- Jag blir alltid så glad när jag ser att hon har skrivit ett nytt inlägg. Hon har alltid så intressanta texter och UNDERBARA bilder. Önskar jag kunde foto som henne :D
Vitgulstrumpa

Vill du lägga in ett citat på vad du tycker om mig, kommentera!


Soon...Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm

Det går väldigt trögt just nu med hela bloggen, men det är bara för jag jobbar på en ny design som jag nästan inte får tid med. Ska sitta nu och förbättra det mesta! Ha en härlig söndag, denna valdag. Undra vem som vinner valet?

Fixa ett mer personligare rum
1. BESTÄM VILKA BILDER DU VILL HA 
Jag tog bilder jag älskar och dem jag minns saker ifrån, ex en bild från skolavslutningen på mina bästa kompisar och mig.
2. PLASTA IN DINA BILDER
Om man har en snäll mamma med en inplastningsmaskin på jobbet så är problemet löst.
3. SÄTT UPP BILDERNA
Jag satte dem lite huller om buller på min garderob och jag är väldigt nöjd!

MarkedZoey hade ingen aning om att hennes liv skulle förändras så fort. När the Tracker märker henne förstår hon att hennes gamla liv är över. Hon måste lämna sina vänner och familj (som hon kanske är glad över att lämna) och flytta in på House of Night. 
House of Night är en internatskola, som vilken internatskola som helst, men det finns sina hakar. På schemat finns till exempel ämnen som Vampyre 101 och fäkting, alla har en halvmåne märkt på pannan, men ändå så skiljer sig Zoey sig ifrån mängden. Hennes märke är ifyllt. Många tycker det är coolt, men det finns vissa som irriterar uppmärksamheten hon får.
Det finns egentligen en liten hake till, en enkel en: Om du misslyckas, dör du.

House of night är en av mina favoritböcker och att läsa om boken är som att läsa den för första gången. Man kommer inte ihåg allt och överraskad blir man. Men genom att läsa den två gånger märkte jag hur fooort allt gick framåt. Allt händer under mindre än en vecka som är både dåligt och bra. Karaktärena är solklara, underbara och behövade för boken. Ändå om jag vet vad som kommer hända så upplever jag det som första-gången-läsning.
Språken är härligt, tonårsaktigt. Väldigt lättläst för jag läser serien på engelska, en första serien jag gillade genom att den är på orginalspråk. Många säger att boken är bäst på orginalspråken, och det är kanske sant.

Marked är en sådan bok som man antingen gillar eller ej. Det beror på smak och tycke. Folk kan irritera sig på språket eller karaktärerna, men jag själv älskar boken och serien! Ge den en chans tycker jag!

Titel: Marked
Författare: P.C and Kristin Cast
Betyg: 4/5
Serie: House of Night (1/12)
Andra i serien: Betrayed, Chosen, Untamed, Hunted, Tempted, Burned, Awakened

TemadagI skolan idag så hade vi temadag: Valet. Valet hit och dit, kors och tvärs. Det som jag kan erkänna är att det är lite mer intressantare nu när man äntligen fattar vad alla parti står för, men ändå har jag inte valt sida.
Dagen har väl bestått mycket över att tänka, tänka och tänka!
Men teaterns piggade verkligen upp efteråt.

Det var som planerat att jag skulle läsa Ingo, men det finns en liten problem. Boken var lånad på biblioteket och när jag väl börjar läsa känner jag den här äckliga lukten som om någon har kräks. Jag stänger boken och då försvinner lukten. Så ni har väl listat ut hela vitsen. Kunde absolut inte läsa ifrån den boken så jag lånade nu en bok som jag har tittat på en hel evighet. Belgaraths dotter av David Eddings. Eddings är en känd författare för mig som jag har inte läst en enda bok ifrån. Så jag satsa på en serie som är två böcker lång men två rejäla böcker. Sen efter den blir det Betrayed av P.C and Kristen Cast.


Kamerautrustning
Canon EOS 450D

1. Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6
2. Canon EFS 55-250mm f/4-5.6
3. Canon EFS 60 mm f/2.8


Annat:

UV-skydd x3
Motljusskydd
Minneskort 4GB|8GB


I'm marked!
Rätt så lik blev ju det! :D Jag älskar att pyssla i PS. Jag ska nu läsa om hela House of night serien, så en ide är att försöka likna omslaget för varje gång. Är det någon sjyst ide???

Citat


Skogens guld


My lucky day


Sergels torg, Fontänen

Jag känner mig överlycklig nu för jag har haft en underbar och en dag fylld av tur. Idag på aktivitetsdagen så slapp jag gå på en tråkig promenad, istället hade jag ett äventyr i skogen med en karta och Lollo.
Samtidigt så hittade jag en tjuga på vägen som jag donerade bort.
Efter skolan var jag helt slut, men på något sätt så kom jag på cykeln och kom fram till stallet. Jag fick en häst som verkligen gillar de andra hästarna så först trodde jag att det skulle bli problem, men det blev tvärtom.
Hon överraskade mig genom att hoppa två meter, med mig på ryggen! Jag var både chockad och överlycklig. Det var meningen att vi skulle gå över hinder, så hon ville väl inte gå utan hoppade. Jag själv flög inte av, men det var amazing!!!!

Nu sitter jag med nytvättat hår, en underbar bok i handen och en urtråkig läxa att traggla mig igenom.
Just det, jag lånade en bok som jag ska läsa efter Marked. Ingo av Helen Dunmore. Någon som har läst den??

Grönan (ifrån helgen)Kort förklaring: Var i söndags med teaterfolket på Grönan. En härlig tid verkligen! ;D

Innan jag dörAlla vet att vi kommer att dö någon dag i vår framtid. Någon dag om en massa år. Men sextonåriga Tessa vet att hennes dag är nära. Hon har leukemi, en slags cancer som gör att hon har bara ett fåtal månader kvar att leva. Hon har slutat i skolan och ligger hemma i sin säng. Hon vill inte göra något, hon vill inte lära känna någon, hon vill bara dunsta bort.

Men hon gör en lista. En lista över 10 saker hon vill uppleva eller göra innan hon dör. På första plats är det att bli av med oskulden.

 

Innan jag dör är otroligt bra och innerhåller dem där sällsynta känslorna som man aldrig kommer att uppleva om man inte är i samma situation som Tessa. Boken handlar väldigt mycket om att ta farväl till livet, men lika mycket att leva sitt liv till den sista dagen.

När jag läste det första kapitlet så visste jag att jag skulle gråta på slutet. För man vet att hon kommer att dö, och det speciella ämnet gör att man vet att man kommer gråta! Innan jag dör var mycket bättre än vad jag nånsin kunnat tro. Det är verkligen en måste-läsa-bok, en klassiker precis som Boktjuven. Ämnet är så berörande och så obeskrivligt. Jag, själv älskar böcker som berör en och denna gjorde det solklart!

Det som jag inte gillar är baksidan. Jag trodde att hela boken skulle liksom gå ut på att hon skulle bli av med oskulden och göra alla andra sakerna samtidigt för det upplyser oskulden en hel del. Men så är det inte! En underbar läsvärd bok som man ska sitta och läsa slutet ensam så man kan gråta i floder!

 

Titel: Innan jag dör

Författare: Jenny Downham

Betyg: 4/5


Svar på frågesporten
Det är mina svar och det var en som hade alla rätt! Ebba! Bra gjort! Du verkar ju ha rätt uppfattning av mig!
Osis att jag inte hade lovat ett pris, men kanske till nästan gång! :D

Sakta men säkertMin vardag går sakta men säkert framåt... Samma sak med hösten.
Idag var jag hon min "syster" Amina. Vi skrattade, pratade och designade ;P Vi tänkte gör sååå många saker, men inga blev det något av. Längtar tills nästa gång jag kommer hem till bustrollet.

Boken jag läser just nu "Innan jag dör" är jag på slutspörten. Så en recension kommer säkert på söndag, och så ska jag läsa om House of night serien. Det är den serien jag ska läsa innan jul och efter jul blir det den underbare Harry Potter. Så är min bokplan för mig. Så sakta men säkert går det framåt.