Green as summer

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Baggar och sånt

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Min pappa ska snart åka en snabbis till London och jag undrar om ni där ute har några bra tips på engelska böcker?? Jag skickar alltid med en liten boklista ifall han har tid att köpa något, men har någon ett tips?

Harry Potter och Fången från Azkaban - J.K Rowling

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Harry Potter ska börja sitt tredje år på Hogwarts och där finns de hemskaste varelserna man kan tänka sig och vaktar: dementorer. Varför? Jo, massmördaren Sirius Black har rymt ifrån Azkaban, trollkarlsfängelset, och det sägs att han är på väg till Hogwarts. Det är inte många som vet det, men många tror att han är ute efter Harry Potter.

Trean av Harry Potter är en av mina favoriter i serien. Det är i den här boken man får veta lite mer om det som har varit, alltså det som hände för 12 år sen, kvällen när Harrys föräldrar dog. Den här boken är också speciell för hela serien för den står ut om man tänker efter på de andra böckerna. Det får ni själva lista ut.
Språket börjar bli mer beskrivande, men fortfarande händelserikt! Man själv känner hur karaktärerna och språket utvecklar sig, alltså helt enkelt att J.K Rowling blir bättre och bättre.
Och såklart frågor, och fårgorna gäller bara om den här boken, inte hela serien och inget fusk, tack! :)

 1. Hur många lektioner har Hermione första dagen kl. 9.00?
 2. Vem har Ron fått sitt mellannamn från?
 3. Vad gör Alicia Spinnet, Angelica Johnson och Kaite Bell efter matchen mot Rawenclaw?
 4. Vad hade Charlie Weasley för position i Gryffindors quidditch-lag?
 5. Vad är Parvati Patil rädd för?

Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:
Titel: Harry Potter och Fången från Azkaban
Författare: J.K Rowling
Betyg: 9/10
Serie: Harry Potter
Sidor: 532
Orginalspråk: Engelska
Första meningen: "Harry Potter var på många sätt en högst ovanlig pojke."

Sunshine in my heart

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Ja, vad ska man göra idag? Vara osocial och läsa ut HP3?? Eller försöka hitta en lekkamrat?? Ja, den här dagen kan bli lika händelserik som fattig :)

Ett av mina halsband

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Kvällens dessert...

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

... var rester ifrån spektaklet igår. Väldigt gott kan jag medge att det var!

Konfaböcker

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Jag fick inte bara smycken i konfirmationspresent, utan några böcker också! Fyra önskade böcker.
Döden i dina ögon av Rachel Ward
Revolt av Suzanne Collins (Nej, jag har inte läst den än!)
Den vita katten av Holly Black
Helena av Josephine Angelini

Nu var det min tur!

Canon EOS 1000D + Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6 + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6 (Bilder från tre olika tillfällen, Juni 2009, Maj 2010 & Maj 2011

Jag har varit på tre konfirmationer - min syrras, kusins och kompis. Nu är min tur. Jag är ärligt talat nervös, men detta är en av de bästa som jag har gjort i mitt liv. Konfalägret var en upplevelse i sig! Nu gäller det bara att jag inte gör bort mig! :)

Regn på mark och blad

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Jag var en snabbvända på landet från tors-fre och när man kom ut duggade det perfekt så man kunde gå ut och fota droppar och de röda rubinerna i gräset.

Snygg till konfan

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Ja, imorrn ska man konfirmeras och jag kommer nog var jättenervös! Nu redan ikväll har jag målat naglarna, både finger och tånaglarna. Jag kommer att ha en vit klänning med ett inköpt band. Bandet som var med klänningen var svart och alla vet att svart är sorgens färg så mamma köpte ett rosa band!

Harry Potter och Hemligheternas kammare - J.K Rowling

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Sommarlovet är snart slut för Harrys del och han längtar tills han får vara inne i Hogwarts. En hel sommar utan att hans vänner inte har skrivit ett endaste brev oroar Harry en del. Det som beskymrar Harry mest är om han kommer komma till Hogwarts efter Dobbys besök...

Tvåan av Harry Potter är väldigt lik ettan med språket. Enkla uttryck, beskrivninar och ord. Men ändå är det fullständigt spännande! Ibland kan jag inte förstå att en sådan text kan få ut så mycket! Jag kommer ihåg när jag läste Harry Potter för första gången så var det efter tvåan som jag blev helt fast och besatt! Jag älskar alla dessa små detaljer som jag nämnde i förra recensionen. För alla detaljer kommer upp i sista boken ex i första boken säger Hagrid att han fick låna motorcykeln av "unge herr Sirius Black". Då vet man inte vem det är och bara läser på och lägger inte det på minnet. Nu vet ju alla vem Sirius Black är.
Och såklart fem frågor, och inget fusk, tack! :)
Svaren på förra kommer komma upp på recensionen snart!
 1. Vad jämför J.K Rowling Dobbys ögon med?
 2. Vad är det första lösenordet till Gryffindors sällskapsrum?
 3. Hur många gånger blev Nästan Huvudlöse Nick huggen i halsen?
 4. Vem var rektor när hemligheternas kammare öppnades för första gången?
 5. Vad heter Aragogs fru?
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:

Titel: Harry Potter och Hemligheternas kammare
Författare: J.K Rowling
Betyg: 7/10
Serie: Harry Potter
Sidor: 247
Orginalspråk: Engelska
Första meningen: "Det var inte första gången ett gräl hade utbrutit vid frukosten i nummer fyra på Privet Drive."

Harry Potter och De vises Sten - J.K Rowling

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Plötsligt händer konstiga saker i den lilla staden! Mystiska stjärnskott, katter som läser kartor, folk som går runt med mantlar och folk som viskar runt en namn. Harry Potter.

Harry Potter bor hos sin mosters familj, ett rent helvete för honom. De behandlar honom som skit. Men en helt ny verklighet öppnas framför Harry när ett brev adresserat till honom kommer ifrån Hogwarts skola för Häxkonst och Trolldom.

Jag tror att många har redan läst Harry Potter-böckerna så jag ska göra den här recensionen kort.
Den var vääääldigt lättläst, lättlästare än vad jag kom ihåg att den var. Men man måste tänka sig att detta är skrivet för 11-åringar och det är J.K Rowlings första bok. Och genom att den är lättläst så går allt i ett högt tempo. Det är inte så många långa beskrivningar på ett enda ställe.
Jag älskar böcker med fart och spänning, vilket Harry Potter-böckerna bjuder på i en viss grad. I första boken är det som minst, med stiger för varje bok.
Det som man märker när man läser om boken är alla detaljer som behövs i slutet! Man kan inte tänka sig att Rowling har listat ut allt långt ifrån början!!!
När jag nu läser igenom böckerna så har jag gjort frågor till mig själv för att komma ihåg alla roliga detaljer och jag tänkte bjuda på fem st för varje bok, hoppas att det finns någon som kan svara ärligt utan att fuska på internetet.

 1. Hur många trappor finns det på Hogwarts?
 2. Vart fann Harry namnet Hegwig som han sen döpte sin uggla till?
 3. Vad säger Weasley-tvillingarna att Professor Quirrells turban är fylld av?
 4. Vad får Harry i julklapp av Dursleys?
 5. Vem är det som fixar albumet med bilder på Lily och James?
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:

Titel: Harry Potter och De vises Sten
Författare: J.K Rowling
Betyg: 6/10
Serie: Harry Potter
Sidor: 379 (Detta ansåg som tjock enligt mitt 11-åriga jag)
Orginalspråk: Engelska
Första meningen: "Mr och mrs Dursley i nummer fyra på Privet Drive var med rätta stolta över att unna såga att de var helt normala."

För er som har missat detta!

... så har J.K Rowling startat ett topphemligt projekt som visas just idag det här klockslaget!!!! OMG! Vi får se vad det är, men det kallas Pottermore


Smakprovstips

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Jag tänkte bara tipsa er som inte har något att läsa eller är sugen att köpa lite nya så finns det två smakprov på Akademibokhandlen av Starcrossed; Helena av Josephine Angelini och Den vita katten av Holly Black. Med både får man med ett kupong med 20 kr rabatt! :D Men skynda er, det gäller till den 30 juni!

Siluett

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Drip drop

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Bitten - Kelley Armstrong

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Elena Micheals är som vilken vanlig kvinna. Hon bor med sin pojkvän, skriver till stans tidning och tränar på gym. Och är också en varulv.

Elena har försökt passa in i den mänskliga världen och hon tycker att hon gör ett bra jobb tills hon hör en bekant röst på telefonsvararen. En röst som ropar efter hjälp. Ska hon hjälpa personen som lovade att aldrig kontakt henne igen eller enkelt skita i det?

Detta var en sjukt bra fantasy vuxenbok. I alla fall till dem som fortfarande älskar vargar, för jag har inte sett varulvar från den här vyn. Språket var lättförstått enligt mig och jag har läst utav Kelley Armstrong så det verkar som allt är i sin ordning. Jag trodde inte att hennes första bok skulle vara såååå bra! :D

Jag är inte på recensionhumör så jag vet inte om jag kan säga föer saker om boken... Eller jo, jag älskar sättet man får uppleva personer. Vissa personer har man gillat tills man har fptt veta bara en liten detalj som kan ändra hela uppfattningen. Så är det i boken hela tiden i början. Så jag ska bara säga att jag fortfarande gillar Clay.
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:


Titel:
Bitten
Författare: Kelley Armstrong
Betyg: 9/10
Serie: The Otherworld series #1
Andra i serien: 4st till (?)
Sidor: 518
Orginalspråk: Engelska
Första meningen: "I have to."

Mellan himmel och jord

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Ungefär så här såg det ut i Rimforsa där jag var på konfaläger. Mysigt va?

På mindre än en månad?

Idag har jag träffat BokNea tack vare min konfakompis. Gud vad världen är liten säger jag bara! Min konfakompis går i samma klass som Nea så det blev såklart ett möte så vi satt och prata om allt och inget! Vi har lite ideér som vi ska göra i framtiden. :D Jag och Nea pratade också såklart om att Harry Potter har snart premiär! (OMG :O :D) Då fick jag iden att man borde läsa om sjuan, men vi kom på med en bättre. Vad tror ni om alla sju böcker på mindre än en månad?? :O Jag ska börja idag med första boken och lägga undan Sherlock Holmes ett tag. Guuud, hoppas att detta funkar! :D Det är ju sjukt mycket sidor!

Hemma på jorden igen


Ja, då så är man hemma ifrån ett fridfullt, upptaget liv på läger. Jag har haft en av mina livs upplevelser. Jag trodde aldrig att det kunde bli så roligt! För er som tror att man bara pratar om gud har ingen aning om var konfirmation betyder! Jag kan säga att jag har funnit min tro, mig själv och andra! :D
Ialla fall så har jag inte fotat mycket eller läst mycket, men några fåstaka bilder kan kanske komma upp. En bok har jag läst ut. Bitten av Kelley Armstrong. Jag tror att jag ska sticka in i en bokaffär nån dag för att hitta andra delen.
Och såklart!, ska jag tacka Tova och Hanna för att hållit bloggen igång! Jag hoppas att det har varit något läsvärt, så TACK! :D
Och som ni ser har jag fått två böcker: Bibeln (som jag ärligt talat är sugen på att läsa) och Psalmboken.

sommarlov är livet!

Oooohh vad skönt det är att ha sommarlov!
Jag har många planer. Resa, tävla, landet, sola och bada ! Det är livet
Vad ska ni göra i sommar ? :)
Hejdå / Hanna

dåligt minne.

Hej bloggeeen :D
Jag har inte skrivit nåt på typ heela veckan ! Men det är för att jag inte har gjort nåt kul, varje dag har jag tränat hela kvällarna och på dagarna har jag inte gjort nåt kul alls. Chillat hehe. Men imorgon blir det kul! Då ska jag och några killar från friidrotten gå på LagEm :D Vi får fribiljetter så det blir vädligt najs ! Efter det vet jag inte.
Men nu ska jag ut och shoppa lite ;)
Två random bilder ;)
Hejdå / Hanna

En omfrågad sak


Vad ni inte visste om Frida nr.2

okej, så här kommer andra. Vet att Hanna skrytit lite om sig själv, men Frida är inte en sådan person, så jag tänkte att jag skulle skryta lite åt henne :)
Vad ni inte visste om Frida nr.2:

Frida fick jävligt många MVG i år :)


/ tova (www.tovab.blogg.se)

Pics.

Lite bilder som jag har tagit /Hanna

Blumen xD

Hej, Tova här som skriver :)
Tänkte lägga upp lite bilder jag tog förra veckan på min bakgård xD
Kameran jag använder är en Canon EOS 450D, en sådan som Frida har, fast med annat objektiv.
Tror det var 55-250mm./ tova (www.tovab.blogg.se) <3
ps. såg att hanna skev lite om sig själv i förra inläggen. Om ni vill ha info om mig, gå in på min blogg. Har inte tid att skriva just nu... :P men det kommer sen ;)

What I'll bring to the table.

heaaj :) Hanna här, igen ;)
Okey, here's the deal!
Ja, jag vet att fridas blogg är om mycket böcker, och att hennes läsare gillar alla bokanalyser och sånt som finns i hennes blogg, den går ut på det liksom lite. Men jag läser inte böcker :s nästan aldrig. Så jag har inte så mycket att skriva om det, det gör tova, för hon är bokmal haha ;)
Jag har en systemkamera, så jag tar en hel del bilder som jag tänker lägga ut, så det blir väl kul. Sen blir det väl lite friidrott, för det är det jag lever på typ :P Men Frida är ju typ som en fotograf och tar massa bilder, så det blir inte helt olikt det som hon skriver om, mycket bilder blir det och sen böcker av tova. Great right ? :D
Ajja, tävlat idag har jag gjort! Hela helgen, fredag, lördag och idag faktiskt.
Tog medalj i 3/4 grenar ;) 300m häck i fredags vann jag dm guld ! :D (distriksmästare är jag alltså, oooh) Sen blev jag diskad100m i finalen hahah, jag tjuvstartade ! FAIL!
Men ajja sen tog jag dm brons i både 80m häck och längd idag :D FETT NÖJD TJEJ HÄR !
Hejdå / Hanna <3

TJO FRÄS RÖKA GRÄS ;)

Heeeeeje alla läsare på fridas blogg !
Jag är Hanna, en av Fridas gästbloggare medan hon är och fikar och festar med Gud. Tova gästbloggar också som ni såg i det förra inlägget, men nu är jag här och skriver också ;)
Well, för att jag inte ska va helt okänd för er nu så tänkte jag beskriva mig själv lite, så ni vet vem jag är lite.
Jag heter Hanna Johnsson, jag går i samma klass som frida. Jag har många syskon (dom flesta är låtsassyskon, har en riktig, en halv och tre låtsas hehe). Skilda föräldrar sen länge, pappas familj har 3 hästar och 2 katter. Hos mamma har vi 1 hund och 1 kaninish !
Jag har många mvg ;) haha, och jag går på friidrott och har gjort det i 9 år nu :D Det är askul! alla borde pröva ;) Så jag är ofta ute och tävlar och tränar 5 ggr i veckan oftast. Så jag är ju fett biff ;) hhahaha
Jag har bott i London 2 gånger, när jag va liten i dryga 2 år och sen i 6an i ett halvår typ.. Så ja..hmm, tänker på engelska oftast kan man väl säga så ibland har jag lite fel svenska :P men jag älskar London, verkligen ! bästa staden, ska dit nästa år och kolla på OS, HELL YEAH ;)
Min personlighet, jag är väl lite craaazy, gillar att reta folk, men jag tror och hoppas folk tycker jag är rolig att va med (a)
THIS IS ME PEOPLE!
hejedåååå / HANNA <3

Vad ni inte visste om Frida nr.1

Hej, det här är Tova (www.tovab.blogg.se) som skriver. Jag och Hanna kommer att skriva på Fridas blogg medan hon är borta. Vi kommer att prata om böcker, bilder (eftersom det är det som fridas blogg handlar om) och ett tema som heter: vad ni inte visste om frida :)
så, vad ni inte visste om Frida nr.1:


Frida är livrädd för sprutor 
/ tova


Gästbloggare

Jag, Tova & Hanna
Japp, ni som kanske redan har märkt så har jag skrivit lite redan om detta i menyn, men vi tar det igen!
När ni läser detta så sitter jag nu på väg till Östergötland för att vara på konfaläger. För att inte bloggen ska bara stå (för jag har inte hunnit tidinställa inlägg) så har jag två frivilliga gästbloggare: Tova och Hanna. Jag kommer att tidinställa två inlägg eller kanske fler, men det kommer vara dessa sköna figurer som kommer att underhålla er! :D
Jag kommer tillbaka 19 juni så tills dess kommer ni få bok, foto och andra intressanta inlägg av Tova och Hanna (och lite av mig också)

Prästkragar

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

De luktar inte gott, men är underbart vackra. Prästkragar, å vad ajg älskar dem! <3

Sista skoldagen

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6
Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6
Såklart har man firat att det har varit sista dagen i åttan i hela sitt liv. Först picknick med kompisar (helt enkelt myys!) och sen fika på kolonilotten med familjen minus pappa. Jag är också shitnöjd med mina betyg! Om jag fixar 6 st till MVG så har jag helt enkelt full pott!

Avslutningsnaglar

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Ja, då ska man sluta skolan för ett tag. Det kommer att bli sista dagen i åttan för mig ever! :D Men jag känner mig inte så värst glad just nu, men vi får hoppas att minen vänds upp och ner till ett leende.

Måsigt läge

Canon EOS 450D + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6

OMG! :O

Tags: 2011 MTV Movie Awards, Movie News

Det här mina damer och herrar är hela scenen av när Harry går till Voldemort för att dö! OMG OMG OMG!!! Tack Tova för att ha hittat den här videon! Jag vet inte hur många gånger jag har sett den och hållit andat när väl Harry har gjort det innan Voldemort skickat sin förbannelse! :O
P.S Om ni vill kan ni se en förlängd version här

En ny blogg i bloggvärlden

(klicka på bilden för att komma till bloggen)
Idag har jag hjälp my buddy Tova att fixa en blogg och en design. Jag själv är väldigt nöjd med den. Vi kommer att fixa lite detaljer imorrn!

Catch it!

Canon EOS 450D + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6

I helgen fiskade jag två dagar i rad, en gång för matens skull den andra för bilderna skull. Jag ska redigera lite fler så kommer nog en bildbomb snart! :D Så ni som gillar fiskmåsar, håll ut! Det kommer :P


P.S Jag har hittat två som är intresserade av att gästblogga när jag är borta och jag kan lova då att det kommer bli bokiga inlägg, är det något som låter intressant?
P.S 2 TACK FÖR ALLA KOMMENTARER JAG HAR FÅTT PÅ DEN SENASTE TIDEN! Fortsätt så i den takten! Love ya all!

Jag saknar dig! - Trailern

Detta är en film som jag har längtat efter. Boken är en underbar historia också! Min recension finns här.

Mer grönt, mer lila, mer somrigt!

Japp, detta var egentligen inte slutprodukten från början! Ni som har följt mig på Facebook och har sett det jag har skrivit så var pappa först inblandat i iden, men ni som fortsätter följa mig där kommer få en klimt av den tänkta headern! :D

Fräsch sommargrön

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Detta är något jag fick kämpa lite för och jag är nöjd med resultatet. Det tog lite tid pga låååånga pauser, men jag är shitnöjd! Är detta något sominspirerade någon där ute? :P

Sista dagen med hundar som skäller när man kommer hem...

Canon EOS 450D + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6

Ja, idag fick hundarna komma hem efter en veckas tid utan sina mattar och husse! Jag hoppas verkligen att vi inte har gjort något fel. Den här tiden var verkligen en mystid där jag verkligen fick kontakt med hundarna och vill själv skaffa hund! :D Men det får väl vänta tror jag... :)
Imorrn blir det bilder ifrån fotografering från idag! :D
Och så vill jag bara säga GRATTIS LOLLO! Min bästa kompis fyller år idag och jag hopppas verkligen att hon uppskattade mitt och Aminas lite failade kidnappning.

Brida - Paulo Coelho


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Irländska Brida är en ung och vacker kvinna med en ovanlig gåva. Nyfiken och på jakt efter svar uppsöker hon en mästare i magi för att lära sig mer om denna gåva. Hon vill också få kunskap om hur hon finner sin själs andra halva. Men ju närmare hon kommer sanningen, destå mer börjar hon tveka. Vill hon verkligen lära sig den uråldriga månens tradition som kan avslöja vem som är hennes andra hälft? Är det någon hon ännu inte har träffat, eller finns han närmare än hon tror?

Jag har hört att Paulo Coelhos böcker ska vara djupa och lite oförståliga, men jag ville ändå ge mig på en historia av honom och det blev Brida. Mest på grund av namnet, för det är ju väldigt lik mitt.

Jag tror att många är vana vid att läsa med en bakgrundhistoria. Att man får veta lite om personen, platsen eller annat innan man fortsätter med händelsen, men den här historien går rakt på. det är svårt att förklara hur allt beskrivs, det är lättare att be er att läsa boken, men en förklaring kommer!
Under den första delen av boken får man inte veta något om personerna, utan historien rullar på och man själv får lära känna personen på ett annorlunda sätt som jag verkligen gillar. Jag tror att det finns folk som kommer att bli uttråkade av det, men jag blev facinerad av det.

Det som ger boken ännu ett plus är blandningen av religion och häxkraft. Att man har hittat sambanden mellan dem. Det är en härlig mystik som döljer sig bakom dem banden.
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:


Titel:
Brida
Författare: Paulo Coelho
Betyg: 6/10
Serie: -
Sidor: 264
Orginalspråk: Portugisiska
Första meningen: ""Jag vill lära mig magi", sa flickan"

Tovsippa

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Ni kan inte förstå hur frustrerad jag har varit för att jag inte har vetat vad den här blomman har för namn. Med i alla fall ledtråden att det var en sippa så var det bara att söka på google! :D

Vita älvor på ängen

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Kamomill

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
 
Det har varit en underbar dag idag på landet. Hundarna har skrämt upp en stackars ekorre som blev helt paralycerad. Jag har badat två gånger i 15-16 graders vatten, superskönt! Imorrn har jag säkert läst ut min bok jag läser så en recension kommer! Annars får ni se foton på hundar och blommor :P

Greta

Canon EOS 450D + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6