A rose for you


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Idag skulle jag jättegärna vilja ge en ros till Julia som fyller år! Grattis gumman!

Och såklart skulle jag vilja ger er läsare en rosbukett för att ni läser min blogg :)

Röd skymning - Fredrik Lindblom

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

En natt förändras allt för Theresa. Hennes by blir attackerad av okända krigare som sätter eld på allt det ser, dödar alla som kommer i deras väg. Theresas familj blir utplånad och hen är den enda som står på svaga ben. Theresa bli omhändertagen av generalen Premanos och sedan vinner en plats i hans hjärta. Hon får lära sig att kriga, hantera ett svärd och hennes drömmar leder henne mot soldatens väg. Vägen som är kantad med fällor, krig och utmaningar som många män och kvinnor har gått. Nu är det Theresas tur. Frågan är om hon kommer att klara att följa vägen?

Röd skymning är en svensk fantasybok om krigare och soldater som jag gillade grymt mycket. Det finns två kategorier om svenska fantasy-böcker. Antingen suger dem eller är dem bra. Röd skymning är ett bra exempel på en bra.

Jag gillade huvudpersonen Theresa, men som personer kan ändra sig gjorde hon också det efter bokens mitt vilket gjorde att boken tog en helt ny vändning. Det var spännande att det var en tjej som man följde mot soldatens väg.

Boken var välskriven och underhållande att läsa. Det stod nog aldrig still.
Det som jag också älskar med svensk fantasy är att om ni har märkt det så är de flesta inte om magi, trollkarlar, vampyrer eller något sånt, utan om krigare och man får känslan av det utspelar sig "förr-i-tiden". Ett till exempel på en sådan bok är Krigarhjärta.

Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:
Titel: Röd skymning
Författare: Fredrik Lindblom
Betyg: 7/10
Serie: ?
Sidor: 457
Orginalspråk: Svenska
Första meningen: "Bortom horisonten steg en mörk och kraftig rök mot skyn"

Inga vårblommor än...


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Jag har inte sett en endaste vårblomma ännu i närheten av mig. Det fanns ju på kolinilotten jag var på i fredags, men jag hann inte fota på grund på batteriet! :/

Men snön håller på att töa igen... Här i Stockholm har det snöat lätt de senaste dagarna så ett täcke av lättsnö har lagt sig coh smält iväg på direkten, men fortfarande irriterande.

På lördag tänkte jag och Amina ta en sväng ut med kamerorna och tänkte ta lite porträttbilder. Jag har ett roligt tema som vi får se om det går igenom :) Sen får vi se om någon annan hänger på :) Jag hoppas i alla fall på SOL då! :)

Jag har förresten snart läst ut Röd skymning, och vi får se vad det blir för recension. :P

A life worth fighting for


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Det snöade idag igen! Usch! Ändå om snön försvinner så blir jag irriterad! Det ska bli sol imorgon, säger vädergubbarna på Tv. Man kan alltid hoppas. :)

Bokhavet - en recensionbloggSedan sportlovet har jag bearbetat den här iden som verkligen blev något!  Iden var att göra något så man sammanhåller en gemenskap mellan bokbloggare, som bokträffen. Klicka på bilden för att komma någon vart :P

Detta är en blogg som kommer fyllas med recensioner skrivna av:
Mig, Amelie, Naima, Gudon, Nea och Ebba, om inte fler vill haka på :)

När natten är som mörkast - John Marsden

'
Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Spolier för er som inte har läst första boken
Sju ungdomar bestämmer sig att campa ute i vildmarken. De har en underbar tid och lovar sig själva att göra om det.
När de kommer hem till civilisationen, till deras hem är det ovanligt tomt, djur ligger döda, elen har gått och telefonen har slutat att fungera. Grannhusen har desamma problem. Det finns inget spår av sina familjer, av sina vänner eller grannar.

De sju ungdomarna har nu blivit fem som försöker överleva i den verklighet det har framför sig. Kärleken mellan Ellie och Lee blir allt glödande, men Ellie skräms av den kallblodiga sidan av honom. Kan man älska någon som har dödat?

Kriget mellan ungdomarna och motståndarna blir allt blodigar, men är verkligen Ellie och de andra ensamma? Tydligen inte...


O MY GOD! Jag kan inte begära mer av den här boken än det jag läste!! Som i den förra boken var När natten var som mörkast spännande 24,7! Det gjorde att jag ville läsa ut boken, men hoppades ändå på att boken aldrig skulle ta slut.

Kärleken blir ju hetare mellan Ellie och Lee vilken jag tycker är väldigt gulligt och ändå att det är ett krig som är i liv så finns det tid för lyckliga stunder också, och det visar Ellie och Lees kärlek för varandra.

I den här boken tycker jag att man fick lära känna varje ungdom mera än i förra. Imorgon när kriget kom var liksom början på allt då det var lite svårt att urskilja varje person, men i den här boken fick jag en mer tydligare bild av alla.

Boken är så verklighetstrogen så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Det är ruskigt, skrämmande bra!

Titel: När natten är som mörskast
Författare: John Marsden
Betyg: 8/10
Serie: Imorgon när kriget kom #2
Andra i serien: Imorgon när kriget kom, Den tredje dagens kyla, Nu är mörkrets tid, Så grydde hämndens timme, I skymningens land, PÅ andra sidan gryningen

Sidor: 255

Orginalspråk: Engelska (The death of the night)

Första meningen: "Om jag slapp det här skrivandet."


8 april har filmen Tomorrow when the war began premiär!

Och vinnaren är...


Grattis säger jag bara! :D Och nu till hennes anledning, inte för det var det avgörande för att vinna :P
Förutom att använda mössan när det är kallt utomhus, ska jag spela in minst ett videoinlägg med den på mig! :)
Jag längtar tills den videoinlägget :)


Sista dagen!

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Idag är det inte sista dagen av skolan eller sommarlovet. Idag är det sista dagen att anmäla sig till min utlottning av en stickad mössa gjord av mig! Vem som vinner kommer att publicerats vid åttatiden ikväll, så håll utkik!
Anmäl er här!

Våffeldagen

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Idag var det ju våffeldagen! Jag har ätit det två gånger idag! Först fick jag en på Clas Ohlson sen en hemma på kvällen med jordgubbar! Värsta lyxigt med jordgubbar på toppen! :D

Har ni ätit någon våffla??

For the first time


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Idag var jag för första gången för i år på min mammas kolonilott. Det var otroligt lerigt men mysigt där! Det enda negativa var när jag väl hade tagit ungefär 20 foton så la kameran av! Batteriet dog!! :'(

Ett eller annat kan komma på posten


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Igår så låg ett grönt paket på bordet när jag kom hem från ridningen. Jag frågade då vem som hade post, för jag brukar aldrig något från posten. "Du", säger pappa. Först trodde jag att han skämtade, men vissligen gjorde han inte det. Paketet var fint addreserat till mig. Jag slet verkligen upp paketet och såg en underbar bok ligga där från bokförlaget Ascentoria

Röd skymning är en nykommen fantasybok av Fredrik Lindblom som jag är jättesugen att slänga mig över och sluka! :)

Det finns fyra saker jag gillar redan med boken:
- Framsidan är ju väldigt snygg!!
- Boken har ett inbyggt bokmärke :D
- Det finns illustrationer i boken som jag tjuvkikat lite på :P
- Det här exemplaret är signerat till mig!

Jag vill verkligen tacka Fredrik Lindblom för att ha fått detta exemplaret! :D

Dragon's oath
UK | US

Kommer ni ihåg den här boken? Dragon's oath är en House of Night novell om allt innan Zoey blev märkt.  Jag vet inte mycket mer om boken än det, men är ändå väldigt sugen på att läsa den. Men på ett sätt är det dåligt att den kommer ut för då tar det mycket längre tid innan de sista böckerna i HoN kommer ut!

Vad tycker ni om omslagen?? Jag vet inte vilken jag gillar mest, men jag kommer troligen köpa UK, för det är den som kommer att säljas i Sverige.

Dragon's oath : 12 juli 2011
Destined (House of Night, 9/12) : Oktober 2011


Påminnelse


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Ja, hörrni. Idag har det faktisk varit en toppendag. Jag och my buddy Lollo skippade sovmorgon (snyft) för att fixa klart en present till Nesrin som fyllde år igår.
Jag hittade min gympapåse som jag råkade glömma på musiken i tisdags. Och jag säger er, den låg på ett oförsett ställe.
Jag har ridit, mysit med mig skötarhäst som var väldigt lerig. Nu på våren brukar alla hästar rulla sig i lera som inte är så roligt att få bort.
Jag har fått en sak på posten och vad det var får ni se imorrn.

Ja, jag har haft fyllt upp med positiva saker :)

Förresten, jag vill påminna er alla om utlottningen av min mössa stickad av mig. Utlottningen avslutas på söndag!!

Starcrossed - Helena | 7 juli

När jag såg den när boken hos Bookshelf blev jag verkligen supersugen på att läsa boken! 

 Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra uppmärksamhet till sig. Problemet är att hon är 17 år, lång, blond, extremt bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle avundas henne. Som om inte detta skulle räcka för att få folk att glo på henne så händer det där med den nyinflyttade killen, Lucas Delos:

Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren

Den pinsamma skolkorridorskatastrofen visar sig vara början på ett nytt liv för Helena, och hon är verkligen inte den hon trott sig vara. Till exempel verkar inga vapen kunna skada henne.

Men det är inte bara hon som bär på en stor hemlighet: När Helenas och Lucas känslor för varandra går från iskallt till stekhett visar det sig att deras liv är bundna till en tragedi som utspelade sig för flera tusen år sedan. Precis som Sköna Helena och Paris vid Troja är de ödesbestämda att starta ett krig för sin kärleks skull. Ett krig som kan förgöra världen.

Trots att Helena och Lucas inser att de aldrig kan vara tillsammans, är de krafter som drar dem till varandra ännu starkare. Kan de trotsa det öde som står skrivet i stjärnorna?


Författaren till boken heter Josephine Angelini och boken kommer ut den 7:de juli, i sommar. För er som inte kan vänta finns den på engelska. Starcrossed ska den heta.

 

Två år senare
Jag letade lite i mitt bildarkiv och kom till mappen 2009. Där hittade jag den här bilden som är tagen nästan exakt för två år sen! (Egentligen två + en dag :P) Ha, där får ni se ett bild av mig som amatör med min kamera :P Eller det var typ den snyggaste bilden jag hittade i mappen :P

Jag vill också påpeka att my buddy Nesrin fyller 15 år! Alltså grattis gumman! Hoppas du har det gött resten av dagen :P Alla fyller år typ nu så många gratulationer kommer till mina kompisar, bara så ni vet :P

Flickan från ovan - Alice Sebold


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Susie Salmon är fjårton år gammal då hon blir våldtagen och mördad på väg hem ifrån skolan. Ändå om hon inte ej finns mer på jorden kan hon inte släppa de levandes värld ifrån hennes utkiksplats ifrån himlen. Under många år följer Susie hennes familj i deras sorgearbete, i hennes fall och hennes mördare. Saker förändras, det gör det alltid.

Jag har lite svårt med att bestämma vad jag tycker om boken. Det var underbart bra i början, men någonstans innan mitten blev det bara tråk man läste hela tiden. Inget drastisk hände.

Bokens språk var gudomligt för mig. Man fick verkligen en känsla av karaktärerna och platserna Alice Sebold skrev. Men man uppskattade inte språkets charm sen när allt blev tråkigt att läsa.

När ni läser om vad boken handlar om ni kanske tänker "En typisk Frida-bok", eller hur sorglig och jobbig den kan vara att läsa. Boken var faktiskt skriven i en lättsam ton med både ljus och glädje i texterna. Därför var det lite trevligt att läsa den, för allt var inte bara deppigt, utan ibland var det glatt.

Alice Sebold har visat med den här boken hur en tragedi kan krossa en familj till grunden, också hur man kan sammaföra den igen.Titel: Flickan från ovan
Författare: Alice Sebold
Betyg: 4/10
Serie: -
Sidor:
306

Orginalspråk: Engelska (The lovely bones)

Första meningen: "Jag hette Salmon."


Måndag igen...


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Ja, hör ni. En ny vecka har påbörjats, inget man ger glädje till. Jag själv försöker läsa ut en bok som jag trodde jag skulle bli klar tills idag, men icke det... Så vi får hoppas på en recension imorrn.

Sitter nu och jobbar med både läxor och mina egna projekt. En överraskning kvar. Utlottningen var en, vilket verkar inte varit så popis för tillfället :/ Men sak samma. Många dagar kvar tills det är över :)

Utlottning av min mössa


Jag bjuder på detta, ändå att jag inte njuter att se mig själv prata framför kamera, men jag tror att detta var det roligaste sättet att framföra allt :P
 Kommentarer som inte berör inlägget raderas.


Tävlingen avslutas den söndagen den 27/3


Nytt, fräscht och vittHar knepat ihop en enkel design tills våren kommer då jag kan gå ut och fota blommor, vyer och annat dagarna långa och göra en äkta vårdesign, men den tiden kommer. Men tills dess...

Vad tycks??

Sjuttonde mars


Canon EOS 1000D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6 | September 2009

- Idag har Gertrud idag. Grattis alla Gertrudisarna där ute! :D
- Idag är det Saint Patrick's day, och Irland nationaldag. Så bär något grönt idag!!

- Men viktigtaste av allt... Min barndom- och bästa vän fyller år idag! Grattis Amon!!

Förresten vad tycker ni om bilden?? Jag vill ha lite kredit, frö det är är ett två års gammalt foto :P

Onsdag kväll


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Ikväll måste jag fixa klart en läxa plus tre projekt jag har i bloggvärlden. Är uppe i två designer, en till mig själv och en till en annan sjyst bloggare. Sen har jag ett hemligt projekt... :P
Så det blir mycket dator ikväll. Ni får väl ha tålamod och vänta till den nya designen och veta vad det "hemligstämplade" projektet är... :P Ha det bäst!

P.s Ni ser att idag var en "rita-på-handen-med-bläck-dag idag. Gjorde mer än bara den där texten :P

Edit: Jag har förresten en till överraskningar, så två st! :D

Ett vårtecken


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Ett vårtecken i min familj är när mamma börjar köpa tulpaner från Hötorget i olika färger. Det är jättemysigt och vackert! Senare kommer det komma egna tulpaner från mammas kolonilott. Längtar verkligen till sommaren!!!

P.s Idag är det precis en månad kvar till min födelsedag, en sak värt att längtar till också! :P

Gone - Michael Grant


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Tänk dig att alla vuxna och tonåringar som var över 15 år försvann. Liksom poffade bort. Det som är kvar är barn, barn som inte har klarat sig utan vuxna. Telefonerna, internetet och tv-apparater slutar att fungera. Inget sätt att ropa på hjälp.
Barn börjar hitta på egna regler, lever livet tycker dem, medan andra försöker få kontroll på situationen. Ingen vet någonting, vad som händer, varför eller hur. Det enda de vet är: De vuxna är borta, vissa av de som är kvar har undliga krafter och att maten håller att ta slut.
Det är en skrämmande ny värld som håller på att byggas upp. Sidor blir valda, rikebarn mot stadsbarn, mobbare mot offer, kraftfulla mot svaga. Men en sak alla vet: På din 15.de födelsedag så försvinner du.


Jag hade många stora förväntningar på boken, eftersom den likande ungdomsserien Tribe som gick på tv förut och att många hade gillat den stark! För mig kom den som en besvikelse.

Språket var inget vidare och jag läste på orginalspråk! Jag själv stannade upp för att fatta en mening som det var felgramatik i, vilket irriterade mig många gånger. Sen var dialogerna inte så beskrivande. Det var babbel på babbel. Inget beskrivande på hur de reagerade när den andra svarade.

Karaktärerna var enligt mig flata. Det bara fanns där. Man kom inte in på djupet och såg i deras perspektiv som man kan göra i ex den boken jag läser nu (Flickan från ovan av Alice Sebold). Jag har bara läst två sidor och jag känner att jag känner huvudrollen rätt så väl. I Gone fick man inte veta så mycket om deras förflutna, bara vad som händer här och nu.

Handligen var bra, men skulle bli bättre om dem problemen jag har pekat ut rättas ut. 


Titel: Gone
Författare: Michael Grant
Betyg: 3/10
Serie: Gone (1/3)
Andra i serien: Hunger, Lies

Sidor: 560

Orginalspråk: Engelska

Första meningen: "One minute the teacher was talking about the Civil War."Fotografier


Ännu en mössa


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Ledsen för alla egobilder som har kommit på den sista tiden. Men jag skulle själv tycka att det skulle vara trevligare att se personen med saken på sig istället för att lägga den liksom på marken. Och jag vetatt detta håller ju på att bli västa stickbloggen, men jag lovar er att det ska inte bli så! Jag ska tagga ner på mitt stickande, hitta på något annat som att läsa ut Gone...

Jag måste bar fråga: Gillar ni den här bättre än den vita??

Softness


Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Igår tills idag sov min bästis Lollo över hos mig, vilken var underbart mysigt! Idag ska vi två sova hos en annan bästis och vi ska då festa hela natten plus att se melodifestivalen. Jag är inte direkt tänd att titta på det men jag har med mig stickning.

Detta betyder att läsningen segas ner. Jag är snart klar med Gone, så en recension kommer nästa vecka! :) Ha det bäst!

Jag har gjort det igen!


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Under midre än 24 timmar så stickar jag klart en mössa som jag är för första gången nöjd med! En enkle modell som jag stickar igen för att avancera det! Jag stickar nu för att på lektionen när det är tråkigt så kan man sticka och vara aktiv samtidigt, det kan man inte med en bok...

Lovely blue


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Jag lovade er att visa igår, men det blev lite lagg då så idag finns det är se! :P Det blev en bild på mig i alla fall, och då en mer tydligare bild på halsduken. Så vad tycks??? :P

Snow and heaven


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Hej!
Jag kan inte berätta om det kommer fler fjällbilder, men jag själv börjat tröttna på snön så det är kanske inte så uppiggande att se bilder på det. Några till kanske kommer.

Men imorgon ska jag hinna fota något fint foto på mig och den klargjorda halsduken jag gjorde klart igår. Jag är supernöjd med den och jag ska hålla den i skick den här gången. Min förra jag gjorde (jättemysig!) repade upp sig pga att jag struntade lite i trådar som hängde... Verkligen synd för den var supersnygg!

Nu måste jag komma på nästa stickprojekt. Jag har verkligen kommit in i en fas att sticka! Men läser det gör jag fortfarande! Gone är boken som jag har mindre än häften kvar (ca 200 sidor kvar). Det är spännande hittills men alla karaktärer är liksom platta om det är någon som fattar? Annars ska jag förklara mig i recensionen. Ha det gött!

Scarf, bufanda, halsduk


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Ja, ni på bilden ser ni ljuva mig och med en halvklar halsduk som jag stickade under lovet. Jag stickade klart den uppe i fjällen och hade inte all utrustnign att göra klart den helt som ex. sy in trådarna som flyger runt på bilden. Idag fixade jag ialla fall trådarna så teknisk sätt är halsduken klar med jag har tänkt att sätta tofsar på ändorna men jag är inte säker på det än. Vad tycker ni är snyggast: En halsduk med eller utan tofsar???

Home sweet home


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Nu är man hemma ifrån snöparadiset och har gottat ner sig framför datorn och börjat fixa på nya saker. Under bilresan hem satt jag och dagdrömde och en massa ideer som jag ska prova mig på, bl.a en ny design till mig och en massa andra saker! :P

Världens västa ponny??


Jag kan inte låta bli att skratta när jag ser på detta. Vilken envis häst! Jag rider själv och vet av erfarenhet att ju mindre hästar det är dessu surare är det, och här stämmer det bra :)

FeberIdag 4/3 så kom svenska versionen av Linger av Maggie Stiefvater - Feber. Jag ska köpa/önska mig den så den kommer väl i mina händer någon gång i framtiden! Längtar verkligen tills dess för Frost var en underbar bra bok.

Om ca en månad kommer en bra bok till ut på svenska - Väktarens mardröm av Joseph Delaney. Sjunde och sista boken i serien Väktaren. Jag själv som har läst hela serien blir helt ivrig av att veta att det är en endaste månad kvar!!!

3 mars 2011Idag var det verkligen en blåsig dag i backarna. Jag klarade bara av några åk, för vinden slet i mig hela tiden, vilket var obehagligt. Så en hemmadag för mig. Har rensat bilder och haft lite annat för mig.

Idag är det en speciell dag för en av mina kompisar. Josefin, en av mina vänner som jag har haft kontakt med längst! Tyvärr har jag ingen ny bild på henne (senaste är för ett, två år sen) så det blir en fin text.

Grattis Josefin!

Ögat över månskäran - Libba Bray


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6


Gemma är inte som andra flickor. Flickor med förfinade manér - som talar först när de blir talade till och som vet sin plats. Nej, sextonåriga Gemma passar inte riktigt in i ett viktoriansk England med normer som lär unga kvinnor att avstå från att leva ett självständigt liv. Men efter hennes mors tragiska och dramatiska död i Indien, hamnar Gemma så småningom på Spence - ett internat för fina och belevade flickor ...


Ögat över månskäran är en palett av prasslande kjolar, åtsittande korsetter och stränga konventioner i den viktorianska eran. Här finns mystiska skuggor i mörkret, dolda nattliga möten, magiska systraskap, men också hemliga brödraskap från fjärran länder - och skrämmande övernaturliga krafter som obönhörligt styr Gemmas öde.


Jag vet inte vad ska tycka om boken. Min kompis älskade boken vilket gör mig lite fundersam. För min del tycker jag att inte förtjänar ett toppoäng.

Språket var bra och beskrivande, men det är inte det jag klagar på. Jag blev mest irriterad på att Bray försöker slå ihop en historisk historia med fantasy. Jag skulle nog älskat boken om inte det där fantasy-undliga fanns. Boken utspelar sig bl.a i Indien och viktorianska eran i London. Jag älskar beskrivningen av Spence, privatskolan där man ska göra flickor till damer. Det som händer bakom ryggen på lärarna är det som är det mest underhållande att läsa. Fantasy-stycket kunde göra mig förvirrad, speciellt ett tillfälle i boken.

Boken hade en okej handlig, bra karaktärer och ett fint språk så något bra poäng måste den få.


Titel: Ögat över månskäran
Författare: Libba Bray
Betyg: 5/10 
Serie: Ögat över månskäran-triologin
Andra i serien: Upprorsänglar, Längtans rike

Sidor: 418

Orginalspråk: Engelska
Första meningen: "'Snälla mor, inte ska väl det där bli min födelsedagsmiddag ikväll?'"


Peacefully


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6