{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Röd skymning - Fredrik Lindblom

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

En natt förändras allt för Theresa. Hennes by blir attackerad av okända krigare som sätter eld på allt det ser, dödar alla som kommer i deras väg. Theresas familj blir utplånad och hen är den enda som står på svaga ben. Theresa bli omhändertagen av generalen Premanos och sedan vinner en plats i hans hjärta. Hon får lära sig att kriga, hantera ett svärd och hennes drömmar leder henne mot soldatens väg. Vägen som är kantad med fällor, krig och utmaningar som många män och kvinnor har gått. Nu är det Theresas tur. Frågan är om hon kommer att klara att följa vägen?

Röd skymning är en svensk fantasybok om krigare och soldater som jag gillade grymt mycket. Det finns två kategorier om svenska fantasy-böcker. Antingen suger dem eller är dem bra. Röd skymning är ett bra exempel på en bra.

Jag gillade huvudpersonen Theresa, men som personer kan ändra sig gjorde hon också det efter bokens mitt vilket gjorde att boken tog en helt ny vändning. Det var spännande att det var en tjej som man följde mot soldatens väg.

Boken var välskriven och underhållande att läsa. Det stod nog aldrig still.
Det som jag också älskar med svensk fantasy är att om ni har märkt det så är de flesta inte om magi, trollkarlar, vampyrer eller något sånt, utan om krigare och man får känslan av det utspelar sig "förr-i-tiden". Ett till exempel på en sådan bok är Krigarhjärta.

Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:
Titel: Röd skymning
Författare: Fredrik Lindblom
Betyg: 7/10
Serie: ?
Sidor: 457
Orginalspråk: Svenska
Första meningen: "Bortom horisonten steg en mörk och kraftig rök mot skyn"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback