Ellen

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Arizonas bok - Eden Maguire

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Det har snart gått ett år sedan Arizona drunknade i Hartmann Lake. Dränkte sig, enligt polisrapporten. Men det är något som inte stämmer. Skulle verkligen populära Arizona - snygg, självsker och livsbejakande - ta sitt eget liv?

Darina måste hjälpa Arizona som hon hjälpte Jonas. Men hon motarbetas på alla fronter, inte minst av Arizona själv. Vad är det hon döljer? Vilka hemligheter göms bakom den perfekta ytan? Darinas eget liv är mer än en gång i fara och tiden blir alltmer knapp.


Jag kan säga att den här boken var lika bra som första boken, kanske en aning bättre. Arizona är en populär tjej som inte många känner och att veta vad som döljer sig under ytan på en sådan perfekt tjej är skrämmande bra! Jag älskar historien bakom Arizona och redan i den här boken få man misstankar om vad som hände med Phoenix, den sista i gänget som ska bli räddad.
Jag tror att många inte vill gilla boken för att många är trött på kärlek och fantasy i en enda deg. Det kan jag också klaga lite på ibland, men det är ju bara för det är så många böcker som handlar om det och är dåliga. Den här är faktisk grymt bra! Ni som känner er nyfikna på den här serien läs om första boken!
Det enda som jag inte gillar med boken är namnet Beautiful dead! Det låter så tillgjort!
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:

Titel: Arizonas bok
Författare: Eden Maguire
Betyg: 8/10
Serie: Beautiful Dead #2
Andra i serien:Jonas bokSummers bokPhoenix bok
Sidor: 255
Orginalspråk: Engelska
Första meningen: "Phoenix Rohr förändrade mig."

Besök av djur


Claes

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

GREASE (Bildbomb!)

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6
Canon EOS 450D + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6
Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6 + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6 | Pappa som har fotograferat

Detta är ett ögonblick i livet jag kommer att garanterat att minnas ii resten av mitt liv! Detta var den BÄSTA pjäsen jag har varit med i! Fan vad alla var duktiga! :D Ni får väl lista ut vilka bilder jag är med i :P

Nya "Ful" omslag

Jag har ju precis läst ut Ful och sökte lite runt på boken och författaren och gled in på Scott Westerfelds blogg där jag hittade ett inlägg på nya omslag för Ful-serien på eng. Jag tycker att de är ascoola, men han nämnde i inlägget att fansen gillade inte de nya för de gamla är liksom "Ful", och det kan jag hålla med om, men de som har läst böckerna fattar omslagen, jag fattar ialla fall frösta och andra (utan att ens läst den :P )

Ful - Scott Westerfeld

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6


Tally kan knappt bärga tills hon ska fylla sexton och genomgå den stora förändringen och sluta vara en fuling. Operationen som ska göra henne snygg och en del av de vackra på insidan av stans vallgrav. De nysnygga som bara roar sig, går på fina fester och leker hela dagarna med sina superavancerade teknikprylar. Men några månad innan den stora dagen träffar hon Shay som är tveksam när det gäller operationen, som vill fly ut och leva utanför staden, något som sätter Tally i fara. Måste hon förråda sin vän för att bli snygg och är det verkligen värt det?


Ja, hörrni, detta var något speciellt. En påminnelse om böcker jag har läst, men ändå något speciellt. Boken är något av sin egen klass ändå. Tänk er att det som är normalt utseende nu är fult för dem. Tänk er att de supermodeller vi har nu var också fula för dem. Bara tanken på vad de gör under en av deras operationer i boken gör mig illamående. Jag själv hatar att man ska jämnföra varnadra vid skönhet, det är ju bara fel! den här boken lyfter upp det syftet. Även att alla tänker likadant, så finns det en tanke bakom allt.

För mig var boken oväntad hela tiden. Jag trodde att jag kunde förvänta mig vad som skulle hända, men varje gång hade jag fel och blev chockad. Boken ledde mig helt enklet på en främmande stig och det gillade jag verkligen stark!

Det jag gillade mest är att läsa vad de i den här framtiden hade för uppfattning av oss, för boken utspelar sig i framtiden, då vår tid är över. Vi har blivit kallas för "rostisar" av dem. Jag älskar en dialog i början då de prata om bergochdalbanor.

Det som jag tycker var en svag punkt i boken var karaktärerna. De bara fanns där, man visste inte så mycket om dem. I vissa böcker känns det som att man verkligen är bästa polare med karaktärerna, men i detta fallet så var det verkligen en tydlig länk som var svag. Jag säger inte att jag inte gillar karaktärerna, men de är flata för mig, helt platta. Det är bara namn som står där.
Titel:

Författare:

Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:
Titel: Ful
Författare: Scott Westerfeld
Betyg: 7/10
Serie: Ful-serien
Andra i serien: Ful eller snygg, De rätta
Sidor: 380
Orginalspråk: Engelska (Uglies)
Första meningen: "Försommarhimlen hade samma färg som kattkräks."

Det är inte bara jag som gillar böcker i stallet

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6 | Emily och Emma


Jag kan meddela att jag har snart läst ut Ful, så imorrn blir det säkert en recension! :D

Sommarprojekt

Varje sommar har jag en massa projekt och i sommmar känns det som jag kommer att få rejält med tid för jag har inget sommarjobb och ingen utomlandsresa är planerad förrän hösten. Såååå.... Vad ska jag göra den här sommaren?
- Börja på en bok (Vilket jag redan har gjort)
...
Japp, så långt har jag kommit på min lista. Har ni någon ide på vad ni ska göra?
BTW så ska jag på konfaläger i 10 dagar eller något sånt och undrar om ni vill att bloggen ska stå tom eller om jag ska tidinställa inlägg till er? Tyck till nu!

Umbrella

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Amina www.miiinas.blogg.se
Just nu är jag lite överlycklig! Istället för att sitta i två timmar i skolan och göra inget så sitter jag hemma och jobbar! :D Så jäkla skönt! Finns det något bättre att få gå hem i 2½ timmar? Förutom då en ny fräsch bok :P

The power of a book

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Tittut

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Jag | Modell: Tova
Detta är en gudomlig bild på Tova. Behöver jag säga mer än det??
Det går väldigt trögt med böckerna jag läser. Men livet har inte tid för det för tillfället. Jag försöker få bort allt i skolan, lägga den där lilla extra putsen på alla arbeterna, hänga med kompisar som alltid piggar upp en så man orkar en ny skoldag.
Alltså inga recensioner på ett tag, men en hög med bilder kommer antagligen! :D

Vem kan gå igenom en bokhandel utan att köpa nåt?

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Igår orkade jag verkligen inte skriva något. Jag var halva dagen på repetion till två pjäser som har premiär idag! :D Jag kom hem vid nio, halv tio-tiden.
Innan repetionerna var jag och en polare ute på stan för att haffa till oss några presenter det de som fyller år nu. Sen gick jag till Science Fiction bokhandeln i Gamla stan för att få en signatur av Sara och Mats, författarna till Cirkeln.
Sen när man väl är i en bokhandeln, men pengar i handen så kan man inte låta bli att köpa något så det blev Bitten av Kelley Armstrong. Samma författare har skrivit min favoritserie Darkest Powers, så jag ska nu läsa hennes första bok och se vad den handlar om.

Summertime

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Amina www.miiinas.blogg.se| Modell: Jag

Nytt ifrån syslöjden

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Detta är mitt femte projekt jag tar med mig hem ifrån syslöjden den här terminen. Innan har jag gjort en klännig, bikiniöver och underdel, en jumpsuit och denna. Fem storslagna projekt! :D De andra tänkte jag ta foto på under sommaren för det är ju sommarplagg! Men när i sommar vet jag inte! :S Ha en otrolig mysig fredag!

Fotosession

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Amina, Tova, Hanna

Igår var jag co hgänget på bilden ute och fotade. Jag har inte hunnit kollat igenom bilderna än, men de kommer :)
På bokfronten går det rätt så trögt, men jag ska snart sätta mig och läsa ut allt, när alla 5 inlämningarna(?!) är klara...

The sun in the shape of a flower

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

De sista presenterna?

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Ja, nu tror jag att jag har fått de sista presenterna. Vem vet, det kanske kommer mer. Jag vill tacka Amon för den gigantiska klubban! Jag är överlycklig för den! Och Julia och Josefin för böckerna!

Böckerna:
Beautiful Dead; Arizonas bok av Eden Maguire
The name of the wind av Patrick Rothfuss
Ful av Scott Westerfeld


Är det jag eller så har kommentarerna blivit färre? Är det mitt fel eller? Eller är det mycket i skolan?
BTW: Ni som har missat det så har jag en facebooksida för er som är intresserade. jag publicerar lite "extra" saker där, frågar er saker, etc.

Så grydde hämndens timme - John Marsden


Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

SPOLIER FÖR ER SOM INTE HAR LÄST RESTEN AV BÖCKERNA I SERIEN!

När Lee säger att han tänker ge sig av från Helvetet, följer de andra vännerna med. De har ingen plan och vet inte vad de kan lyckas uppnå. De har förlorat för mycket för att orka sörja- längtan efter hämnd är den enda känsla som finns kvar.

För att undkomma en grupp soldater gömmer de sig på flaket till en lastbil, och körs på så vis rakt in i lejonets kula- Wirrawees flygfält. Utan att ha något val drivs de till en attack så fruktansvärd och definitiv att när allt är över kanske de kan få hoppet åter.


Jag kan säga att den här boken var betydligt bättre än förra boken i serien. Det var mer känslor, action och spänningen var alltid på topp. Slutet gör att jag vill läsa nästa bok!

Jag har inget att skriva om det här böckerna som är nytt. Språket är bra, lättförstått, men även detaljrik. Händelserna är så tydligt beskrivna så det känns som jag står brevid Ellie hela tiden!

Förresten, detta är ju femte boken och jag fråga er som har läst boken eller ska: Är det bara jag som vill att Eliie ska bli ihop med Homer? De är ju så perfekta för varandra. Varje gång i boken då Ellie och Homer gjorde något tillsammas väntade jag verkligen på kemin mellan dem, men efter den här boken är mina fröhoppningar inte så stora längre.
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:


Titel:
Så grydde hämndens timme
Författare: John Marsden
Betyg: 8/10
Serie: Imorgon när kriget kom
Andra i serien:
Sidor: 250
Orginalspråk: Engelska (Burning for revenge)
Första meningen: "Sommarstormar är värst."

Fullproppad helg

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6
Canon EOS 450D + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6
Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6 + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6
 
Ja hörni. Nu måste jag pusta ut. Först igår var jag på stan halva dan, sen på eftermiddagen blev det en tripp till kolonilotten. Så var man också halva natten för ESC skull.
 
Dagen efter, alltså idag så har jag varit på min kompis konfirmation, sen märkte jag att jag kunde hinna titta på min andra kompis pjäs, "My Fair Lady". En rolig pjäs och en underbar grupp skådespelare. Nu har jag en HKK-läxa och jag kan inte sluta pilla på tre födelsedagspresenter jag har fått idag.

Konfa i regn?

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Idag ska min kompis Josefin konfirmera sig och vädret ser inte så lysande ut. Det regnar just nu och kommer väl att göra resten av dagen. Men kameran är laddad och klar, nu är det bara jag som ska bestämma hur många objektiv jag ska ta med mig. <3

Livet när det är som bäst

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
| Foto: Jag | Modell: Amina
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Foto: Pappa | Modell: Jag

Jag tycker verkligen att jag har hunnit med så mycket (förutom att städat rummet som alltid på något sätt blir lämnat åt sidan). Först har jag shoppat :O Ja, shoppat kläder. Det säger jag att jag gör minst tre gånger per år! Nu har jag kläder för ett halvår framöver.
Så fyra timmar på stan och fick en massa kassor hem. Sen åkte jag och päronen till kolonilotten, fixade lite där. Jag jobbade på (*host* fotade) som vanligt. Nu ska jag tvätta håret sätt mig och se Sverige vinna i ESC, eller? :P

Tre sekunder - Roslund & Hellström

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.
Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.

Ledsen Roslund och Hellström, men den här boken var föööör djup och komplicerad för mig. Det var verkligen ett nytt sätt att läsa på, men jag kände att jag inte riktigt hängde med. Inte ens från första början. Grymt svårt att ens komma in och sen förstod man en del.
Tänk er att ni läser om om någon som ska köpa mjölk men du vet inte varför! Så var den här boken hela tiden. Saker hände och man visste inte riktigt anledningen bakom eller framför. Det kan ju var jag som inte kunde läsa mellan raderna. För allt uttalade inte sig i klara ord. Vissa saker fick man ta reda på lite själv.
Jag har ju hört att Roslund och Hellströms böcker är lite svåra att greppa, men så svåra?
Det som jag i alla fall gillade med boken var baksidan (det låter ju sååå spännande) och språket. Språket var enkelt att förstå och allt flöt på. Beskrivningar var det kanske lite dåligt med. Platsbeskrivningar. Men boken utspelar sig i Stockholm, trakter nära mig, vilket gjorde att jag ändå fick en bild av vart det var bara att nämna gatan.

Titel: Tre sekunder
Författare: Roslund & Hellström
Betyg: 2/10
Serie: ?
Sidor: 587
Orginalspråk: Svenska
Första meningen: "En timme till midnatt."
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:

On a walk

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Tänk att två bilder kan bli så olika med bara två olika inställningar :)

Något intressant?

Ja, jag vet inte vad, men jag har gjort en videoblogg. Hoppas att jag kan underhålla er i 2,28 minuter :P

Shortsen på!

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8 | Olivia och (observera!) med två glassar :P

Vilken underbar dag med sol och härliga typer man har i sin närhet! Jag tror att mitt leende har aldrig gått ner. Efter skolan satt jag och två vänner till mig mitt i en park, köpte var sin glass och pratade om allt och inget! Vänner, vad ska man göra utan dem?? :D

Att göra vardagen lite lyxigare

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8
Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Idag vad det jag och syrran som stod för maten, så det blev hedlig pannkaka med bacon, ruccola, valnötter och lite ringlad honung över. Mumsigt! <3

Cirkeln - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Det var efter Elias död då allt började. Sex tjejer med olika relationer till varandra förs av en mystisk kraft till en nerlagd folkpark under den röda månens sken. Ingen av dem vet vad som pågår, vad som kommer att hända, men utan varandra kommer de inte att överleva. För dem är de Utvalda.

Jag är imponerad! Att en bok kan leverera så mycket har man varit med om och det är med om i den här boken.
Jag var faktisk lite rädd för att läsa boken från början för alla hade satt så höga betyg på den och jag var en aning orolig att jag inte skulle gilla den, men det gjorde jag! Boken är verkligen ett startskott på Sveriges fantasyböcker. Att den är svensk gör det ju mycket mer speciell.

Det jag gillade mest med boken är karaktärerna! Mats och Sara har verkligen lyckas klura ihop en massa bra karaktärer som gör att igenkänningsfaktorn är hög. Det var en som jag kände igen mig undligt mycket i början när boken presenterar personen för läsaren. Alla karaktärer är olika från varandra vilket ger boken ett stort plus!
Jag kan erkänna att jag tyckte att det först i början var lite virrigt med alla personer som skulle presenteras sig, men det var ändå bra upplagt.

Hela boken utspelar sig i staden Engelsfors. En liten stad där det händer något nytt så blir det en stor sak. Jag tycker att det är en härlig miljö som hela boken utspelar sig i. Men framför allt gillar blandningen av vardagsliv som en tonårstjej och det magiska som häxa. Det känns så verklighetstroget när det utspelar sig i en miljö som man känner igen. Man kan nästan börja tänka sig att man själv skulle kunna bli häxa.

En bok är uppdelad i tre delar: en början, en mitten och ett slut. Precis som i teatern. En början, en vändpunkt och ett slut. Böcker ska ha något speciellt i början så att läsaren vill fortsätta läsa boken, något i mitten så läsare vill fortsätta till slutet. Slutet är det som avgör hela boken, Om boken är bra så har det ett bra slut. Och vart vill jag komma någonstans? Jo, början av Cirklen var spännande och slutet den med. Men för mig så hände inget stort i mitten. Det var bara småspännade hela tiden. Jag ville att något stort och absurd. Alla ser väl olika på vad som är stort och inte, men jag kände att det bara var småspännande, vilket är inget fel på. Men i en fantsybok vill jag ha lite action hela tiden.

Sammanfatting:
En läsvärd bok med mycket spänning, handlig och underbara karaktärer. Jag kommer garanterat läsa vidare i serien.
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:


Titel:
Cirkeln
Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Betyg: 8/10
Serie: Engelsfors-triologin
Andra i serien: Eld (2012), Nyckeln (2013)
Sidor: 516
Orginalspråk: Svenska
Första meningen: "Hon väntar på ett svar men Elias vet inte vad han ska säga"

Jag vill tacka Rabén & Sjögren för boken! :D

Vita skogen

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Det osynliga barnet - Tove Jansson

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Det osynliga barnet är en novellsamling, noveller från mumindalens värld som gör en som ett barn på nytt. Det som finns bakom pärmarna är:
- Vårvisan
- En hemsk historia
- Filifjonkan som trodde på katastrofer
- Historien om den sista draken i världen
- Hemulen som älskade tystnaden
- Berättelsen om det osynliga barnet
- Hattifnattarnas hemlighet
- Cedric
- Granen

Den här novellsamlingen är för er alla som älskar mumin och hans vänner. Jag själv tycker att den finaste historien är om det osynliga barnet. Det är ju en sådan bra ide!

Jag fick boken för två år sen. På världens bokdag så vad det som en "tävling" i skolan. Då fick jag den. Då tyckte jag att det var ett opassande val till en som går i sexan eller vad jag nu än gick i. Men det var en underbar läsning, en annorlunda läsning från det man brukar läsa - romaner.
Titel:
Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:


Titel:
Det osynliga barnet
Författare: Tove Jansson
Betyg: 6/10
Serie: -
Sidor: 167
Orginalspråk: Svenska
Första meningen: "En lugn och molnfri kväll i slutet av april kom Snusmumriken så långt norrut att snöfläckarna låg kvar på nordsidan."

Krälande besök

Canon EOS 450D + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6

Ja, jag har varit lite på ormjakt, har förföljt en orm och den andra dök bara upp framför mig och skrämde mig, men jag kom ur chocken och knäppte några bilder innan den försvann.

1 Timme i Skärgården

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6 + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6 + Canon EFS 60mm f/2.8
 
Det blir en liten bildbomb från min dag. Jag sitter nu i beckmörkret och det är lite läskigt när man sitter mitt ute på en ö i skärgården.
 
Jag har också pysslat lite med att få till det där med fansida på Facebook. Även att jag kan mycket om teknik så är det lite knepigt att få ihog det som man vill. Ni som inte har kikat in än, gör det!

Forever

Ja, trailern till Forever är ju grym! Jag längtar verkligen till boken! Till er som kanske vill försäkra er att ni kommer att få den så kan man beställa den här eller bevaka den här!

Cirkeln-bilder

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Om ni inte har hängt med i mitt läsande (för det går rätt så trögt för tillfället) så läser jag Cirkeln och Det osynliga barnet. En tjock bok mot en smal. Man känner för att läsa mer i Cirkeln för att den är så tjock.

BTW Så har jag tänkt mig att anmäla mig till en fototävling för första gången i år. Jag är inte så tänd på att göra ett helt inlägg om tävlingen men den här gången får ni stå ut med halva. Tävlingen är hos Jonna och priset är en reflexskärm 5 i 1 (80 cm). Jag erkänner, det är priset som gör att jag vill vara med! Reflexskärmen kommer här ifrån.

Bilden jag har valt är Rödhaken. Temat är vår och för mig är det som en glad gubbe vaknar till liv från sitt ide genom vintern när man för de första fågelsångerna. Det är som man blir glad utan anledning. Så om ni ser mig någon gång tidigt på våren och ser mig storle för mig själv, lyssna noggrant och gör precis samma sak!


P.S Jag har nu skapat en Facebooksida för bloggen. Kika in vet jag!

Blossom

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Inspiration av blommor

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8


Jag vet inte om ni ser vad det ska föreställa men jag älskar det! :D

Körsbärsblom

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Of mice and men - John Steinbeck

Canon EOS 450D + Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Of mice and men är en kort historia om Lennie och George, två olika typer som håller ihop i vått och torrt. Lennie är en trög typ en "nice fella" (trevlig kille) som är bra att arbeta och besatt av mjuka och lena saker. George är den som tänker och sköter allt så att han och Lennie ska få en jobb. Det har alltid varit Lennies fel att de har blivit kickade ifrån deras förra jobb men George vet att han inte menar det. Frågan är  hur det ska gå den här gången?

Jag fastnade inte så mycket för den här boken. Jag skulle nog aldrig läst den om vi inte hade läst den i skolan. Men tack vare det så förstår man boken snäppet bättre. Man får förståelse för varje person som gör att läsupplevelsen blev större.

Lennie och George är två personer som jag nog gillar mest i historien. Dem är liksom som bröder som ställer upp för varandra ändå om det inte framgår så tydligt som vi vill att det ska.

Det är grymt mycket slang i boken och grammatikfel när någon person pratar men det är meningen. Historien utspelar sig i början av 1930-talet (tror jag) och folk kunde inte tala rent antar jag. Men vissa slangord är nästan omöjliga att lista ut läsande, man måste uttala det för att förstå.

Slutet är nog avgörandet för en bok för om slutet är dåligt kan man lika väl hata hela boken. Det här slutet var något som lyfte boken ett snäpp högre upp för mig. Ett slut som gjorde att jag började tänka.
Titel:

Författare:

Betyg:

Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Första meningen:
Titel: Of mice and men (Möss och människor på svenska)
Författare: John Steinbeck
Betyg: 4/10
Serie: -
Sidor: 106
Orginalspråk: Engelska
Första meningen: "A few miles south of Soledad, the Salinas River drops in close to the hillside bank and runs deep and green."

Dumma mail...

Som de flesta har listat ut så har jag fått Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bermark Elfgren. Jag är superglad över att fått den. De har försökt kontaktat mig för en lång tid kan jag tänka mig, men mailen har krånglat och jag hade stavat fel i designen så det är väl lika väl mailen som mitt fel. Jag är bara glad över att de ville fråga mig igen! :D Det är jag tacksam för och hedrad över för de ville försöka igen! TACK!
Bilder på boken ska komma när jag kan sätta mig mig i lugn och ro med kameran, boken och en fin bakgrund :)

Så om det är någon som har försökt maila mig och det inte har gått, snälla tar er en minut och skicka igen för jag tar emot allt! Alltså funkar mailen igen och jag har skrivit rätt! :D
P.S De flesta tycker att Facebooksiden var en bra ide så jag ska satsa på det. Kommer med mer info om det :)

Kontakt på FB?

Jag har tänkt på att skapa en grupp på facebook, där jag kan lägga in små inlägg om vad som händer med bloggen, min läsning och ex. Men det skulle kännas onödigt om ingen följde mig, så jag undrar: Skulle ni vilja att jag skapar en facebook-grupp? Skulle ni följa den då?


1 Maj

Canon EOS 450D + Canon EFS 55-250mm f/4-5.6