{ Foto- och bokblogg á la Frida -

Udda verklighet - Nene Ormes

Canon EOS 450D + Canon EFS 60mm f/2.8

Udda vaknar upp från en dröm om en kvinna som flyr för sitt liv över järnvägsspåren utanför Malmö Central, och först vet hon inte vad som är verklighet och vad som är dröm. Udda har alltid varit plågad av drömmar så levande att hon knappt får sova, men det här var värre än vanligt. Hennes bäste vän Daniel föreslår att de ska söka upp platsen där kvinnan inte längre kunde undkomma sina förföljare, och de hittar den: ett brunnslock inne på spårområdet. Det fläckigt av blod.

Jag är imponerad! Det var länge sen jag blev så imponerad på en bok. Jag trodde aldrig att den innehöll en spänning på den nivån, vad den ens skulle kunna handla om. Helt enkelt förvånatsvärt bra!

Det är otroligt svårt för mig att beskriva hur speciell boken var så egentligen vill jag bara skriva: LÄS BOKEN, men det är väl lite för kortfattat? Jag kan börja att jag själv ville sträckläsa den, men det kunde jag inte precis för jag kände att jag var tvungen att låta allt sjunka in först innan jag läste vidare. Det skulle vara bra att ha lite tålamod att ta några sidor per dag.

Om ni vill läsa om annat än varulvar, vampyrer, féer ja, allt så där skit så släng dig på den här boken. Den här är mycket djupare än en glittrande fe som är kallad vampyr. Den är så mycket mörkare än en ond vinterfe som egentligen är god. Den är så mycket mer än det! Ni undrar säkert nu: ja, vadå vad är det för nåt? Läs boken gott folk!

Karaktärerna får mig att vilja läsa mer av dem! En bra huvudroll för en gång skull och Imona är en supersöt karaktär och står nog den här bokens favoritkaraktär.

Språket är flytande (ine bokstavligen tack!) och desamma är handlingen. Men det som gjorde mig så imponerad var att boken är svensk! Ren och skär svensk! Det gör mig så stolt över att vara svensk, att läsa en supergrym bok och veta att det inte är något av USAs påhitt!
Titel:

Författare:
Betyg:
Serie:
Andra i serien:
Sidor:
Orginalspråk:
Bokförlag:
Första meningen:
Titel: Udda verklighet
Författare: Nene Ormes
Betyg: 9,5/10 (vill inte ge full pott)
Serie: ?
Sidor: 254
Orginalspråk: Svenska(!)
Bokförlag:Styxx Fantasy
Första meningen: "Luften brinner i hennes lungor och benen lyfter knappt från asfalten när hon slänger sig in i en portuppgång."

Kommentarer
Amelie

Nu blev jag jättesugen på att läsa den här!

Har varit nyfiken på den ända sen jag såg den i bokhandeln när den var nyutkommen, men inte riktigt tagit tag i att läsa den. Blir nog dags nu :)

2011-11-13 @ 20:18:59
http://ameliesboktips.blogg.se/
Nea

Så awesome bok! Hehe :)

2011-11-14 @ 17:49:57
http://boknea.blogspot.com
Nene

Tusen tack för en fin recension och ett fint foto! Jag blev länkad hit av Sara Bergmark Elfgren och har redan tackat henne för att hon gjorde min dag, nu tackar jag dig också. Det är extra roligt att se att min ansträngning att göra något som känns helt svenskt gick igenom och blev uppskattat.Jag hoppas det är ok att jag länkat till den på min facebooksida, om inte säg bara till så tar jag bort den.

Varmast,

Nene

2011-11-15 @ 08:38:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback