Det var dans och det var sol och platta vägarNär mobilen dör och man är i skogen så blir det gårdagens bilder idag! Igår cyklade vi förbi gårdagens mål, Kräklingbo och kom halvvägs till Hemse och tältade i skogen med mygg och trädhuggare som väckte oss sju på morgon för att berätta att det finns smultron nära oss. Nu är vi i Hemse, en större stad för att äta lunch och handla på Coop! :)

Vi har Slite och Slite

Herregud vilken lång dag det har varit! Vi har hunnit med så mycket! Alla bilder ovanför är från idag! Vi har räknat ut att vi har cyklat 44,4 km idag vilket är helt otroligt bra jobbat av oss! Det som vi har kommit på är att det är roligare och lättare att ta landsvägarna då det känns som man kommer fortare fram och passerar mer än stora "riksvägen" där det är träd efter träd.

Det är så konstigt att jag redan har glömt att vi åkte igenom en regnskur imorse som vi ungefär cyklade med från Blå Lagunen till Fårösund. Det som är skönt att vi cyklade i regn igår och fick uppleva det och är erfarna nu. 

Vi friade midsommar idag för det regnade för mycket igår. Vi hann ta ett bad då men det var pretty much it. Men idag körde vi på stort! Färsk potatis, cider, kransar och jordgubbar!!! Vi har bosatt oss på Slite camping ikväll (that's why rubriken) och det är garanterat den bekvämaste och roligaste kvällen so far! Jag älskar de här tjejerna så mycket! <3

En lite torrare morgon

Vi har campat på den underbaraste platsen idag! Det gjorde vi igår också men det här var helt underbart! Vi har campat precis vid Blå Lagungen vilket är ett helt otroligt exotiskt plats! Vi har också kommit på att vi inte vet något om omvärlden, att vi lever bara i nuet vilket påminner oss om "Tomorrow when war began" och börjar bli lite rädda! Så lämna gärna en kommentar så vi vet om vad som händer där ute och snälla förvarna oss om nån attackerar Sverige!

Regnigt, knottrigt och jobbigt - men underbart

MIDSOMMARAFTON:
- Cyklat i ur och skur
- Anna trampade på mjukosten
- Badat i Blå Lagungen 
- Tagit omväg på omväg
- Tyvärr inte nått Fårösund men vi ska cykla ikapp!
- Fått knott i mun och ögon
- Jag gjorde en krans för cykelhjälmen men den ramlade efter fem minuter
- Vi ska fira ordentligt midsommar imorgon när det är bättre väder (finger crossed!!)
- Åkt förbi får efter får!
- Kommit fram till att grusvägar är de bästa vägarna! Man märken knappt att man cyklar för det finns så mycket att se! 
- Ingen vält cykel idag!
- Anna och jag har delat en jordgubbskyss
-Anna och Amelie har döpt grodyngel efter oss


MidsommarfrukostGLAD MIDSOMMAR! 
Jag klarade av min första natt av camping! Det är första gången i mitt liv jag har sovit i ett tält under en natt i sovsäck och allt! Jag är fascinerad att det inte var så jobbigt som jag hade tänkt mig! Vi har precis ätit gröt och äggfrukost, Anna var modig nog att ta ett dopp också! Nea och jag var ombytta för ett bad med vi fegade ur när solen inte var framme och vattnet var domnande kallt! Igår uppdaterade alla vi våra instagramkonton så det finns härliga bilder där att titta på! (narneas, ameliiel, accio_anna och fridadolf) Sedan vill vi önska alla en underbar midsommar om jag inte skriver mycket mer här! :) 

Snabbt, stabilt och utan kärra


 
FÖRSTA DAGEN:

- Cyklat 44 km från Visby till Kappelshamn
- Jag har vält minst två cyklar två gånger
- Jag var första på att skada mig: ett skrubbsår på fotknölen
- Vi har lagat mat till fyra hungriga vargar (wokade grönsaker och nudlar) 
- Hittat den VACKRASTE campingplatsen med blommor och sjöutsikt
- Jag har fått uppleva min drömsidyll: en äng fylld av vallmo
- Tagit en fårselfie
- Upptäckt att fåren inte förstår stockholmsbäääään
- Börjat förstå att cykelvägen representerar livet med dess backar och nedförsbackar och växlarna på cyklarna
- Vi hade en urgullig guide i Lummelundagrottan som var äldre än vad han såg ut att vara och vi tror han tyckte vi var allt för överhypra
- Han kan ha haft rätt
- Åkte förbi rosa höbalar 
- Cyklat, cyklat och cyklat!

Nu börjar äventyret!
Cyklarna är packade och klara! Följ med oss på hashtaggen #bäääland15 och om ni vill kan ni lyssna på vår spellista (http://open.spotify.com/user/fredrik.h/playlist/4mf9i0fBlZk2FDOfRsZgle)


VI ÄR PÅ GÅNG
NU ÄR VI PÅ VÄG! Åh ni förstår inte hur taggad jag är! Allt är packat och vi har tagit 05.15 bussen från T-centralen till Nynäshamn och ska troligen sova igenom färjeturen! Just nu är det molnigt och duggar lite och vi hoppas på bättre väder på Gotland!

Vi har också börja rollsätta vår fina "familj". Enligt de andra är jag och Anna vuxna och Nea och Amelie tar rollerna som barn. Vem som är mamma av mig och Anna får vi bedöma i slutet av resan :) B A R C E L O N A

 
Med dessa bilder så summerar jag min resa i Barcelona! Fyra effektiva dagar där jag hann med de flesta turistaktiviveter och en massa annat! Park Güell, La Pedrera, Museu Nacional d'Art de Catalunya, La Rambla, La Sagrada Familia var ett stort antal av det hela. När det kom till matställen är stadens alla marknader underbara för färsk mat. Annars serverar alla små restauranger underbar mat om man beställer spansk mat (paella, tapas, sagria och gazpacho). Åk inte till en sådan fin stad för att äta på snabbmatsställen eller mat som du kan äta hemma! Och shopping finns på några specifika ställen i staden som jag upptäckte: gallerian L'illa Diagonal, gatan Avinguda Portal de l'Àngel, och gatan Pg. de Gràcia. Annars var staden fylld av avenyer, gamla byggnader och turister. Det är en turiststad så bara en fair varning: där det finns mycket turister finns det också skickliga tjuvar. Så var smart i den här staden så kommer du hem med alla dina saker som jag gjorde. 
 

Spanska selfies

 
Ja hörrni jag började det här sommarlovet med en fyra-dagars-resa till Barcelona och gud va man hann med mycket saker! Gick upp och ner på La Rambla, såg La Sagrada Familia, vandrade i Park Güell och en massa annat! Och älskar att ta selfies med min stora kamera! Det är en sådan rolig vinkel med 18mm och man ser de mesta av bakgrunden! <3

Inför Bäääland

 
Jag tror ingen vet för ingen av oss har typ bloggat på tusen år men jag, Amelie, Anna och Nea kommer cykla runt på Gotland i en hel vecka! Och det sker på torsdag! Ni förstår inte hur övertaggad jag är inför det! Och det svåraste beslutet är som vanligt vilken bok man ska ta med. Jag gav de andra valet ovanför: klassiker eller mystik? 
 
Gotland, gotland, gotland! Åh detta kommer bli så roligt, svettigt, jobbigt, knöligt, skrattfullt, selfieöverflödigt, solkrämigt, stenigt och helt fantastiskt! Jag kan inte vänta två dagar! Och jag kommer att göra en fin flik här på bloggen och blogga varje dag (om det finns batteri på mobilen efter alla fårselfies) så ni får höra på vårt äventyr! Om ni vill se vårt spam på sociala medier (Instagram in my <3) så sök på #bäääland15!
 
 

13 år senare av vänskap

 
 
 
 
Vi började i samma klass i sexårs
Och igår tog du studenten!
Du är som min syster
som jag aldrig kan bli arg på.
Du är den finaste
och du förtjänar detta!
Älskar dig!
<3

Nu är det bara jag kvar

 
Igår tog Pia och Nea studenten! Att se deras lycka var värt guld! Nu är det bara jag kvar som ska ta studenten i vårt lilla gäng och sorgligt nog är det här en av de få gångerna som är kvar då vi fem är samlade innan alla börjar skingra på sig :'( <3 Ni förstår inte hur mycket jag älskar dessa personer! Och att jag träffade alla dem tack vare den här bloggen! <3

Aex och Jos konst att prata om böcker

För några veckor sen var jag konstigt nog på en bokträff anordnat av Semic där Johanna Wester och Staffan Cederborg gästade. Det var verkligen underbart roligt att slänga in sig i bokbloggsvärlden igen och känna på hur det roligt det var att ha en aktiv blogg och blogga över huvudtaget! I samma veva blev jag inbjuden till Bonnier Carlsens bokträff en vecka därpå där Jo Salmson och Alex Haridi stod i centrum. Det var lite konstigt att presentera sig och inte kunna påstå att man bloggar på en blogg för den här bloggen har varit så inaktiv men efter bloggträffen kunde man vara med i en bloggstaffet där man ska skriva om böckerna och jag tänkte att det kan vara som en liten come back för mig!
 
 
 
Jag vet att detta inlägg borde handla om böckerna som Jo och Alex har skrivit men jag vill belysa en helt annan sak. Förut när jag var aktiv så flängde jag runt på en massa bokträffar och anordnade själv bokbloggsträffar och jag upptäckte efter ett tag hur enformigt det kunde bli. Det blev lite som samma veva hela tiden: stela frågor om handlingen och feedback till publiken att skriv oavsett hur svårt det än nu kan vara. Så det jag vill belysa är hur man som författare kan göra sitt liv väldigt enkelt när de pratar med bokbloggare som mig. 
 
Jo och Alex är väldigt väl medvetna om vad jag tyckte om deras presentation och framträdande hos Bonnier Carlsen. Jag gav dem lovord för att hålla en sådan intressant tråd när de pratade oavsett hur många sidospår de tog. För det var sidospåren och passionen i deras ögon som gav de dem sa liv. 
 
Jag ska förklara hur man ska göra ett intryck på mig genom att förklara när jag träffade och lyssnade på Melissa Meyer som har skrivit "The Lunar Chronicles". Hon hade tappat sin röst så hennes man som var med körde hela presentationen som hon skulle ha gjort den (för han hade sett den så många gånger). Hon hade som en liten powerpoint där hon berättade lite om sig själv och hur det gick till att skriva Cinder. Men innan Cinder skrev hon nästan ihop 20 andra böcker med koncept hon själv knappt trodde på och gav hela rummet en roll man kände igen sig i. Att man börjar på en idé men kommer på en annan i samma vända och börjar skriva på den och dumpar den andra idén. Hela presentationen var inte direkt inrikade på hennes verk utan hur hon skapade dem och hennes visioner för hennes liv.
 
 
 
Jag älskar författare som inte lägger allt för mycket tyngd på boken, utan refererar till boken. Att de inte lägger en press från de som lyssnar att läsa boken för att förstå något. Varje författare borde gå till en bokträff med inställning att ingen har läst boken. Det är inte alltid roligt att höra om boken utan vi vill lära känna er bakom boken, er historia hur idén klickade till i ert huvud, hur karaktärna är lika er eller hur just den scenen är med och vad det betyder för er. Bokbloggare som jag går på dessa träffar för att bli inspirerade inte uttråkade. Vi vill ha fler perspektiv att se på ert verk när vi har väl läst det. Och vi vill inte komma ihåg er som en signatur i ens bok.